Za 80.000 sade cveće i razvijaju sport i kulturu u hidroelektrani

Izvor: Radio 021, 19.Mar.2015, 13:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za 80.000 sade cveće i razvijaju sport i kulturu u hidroelektrani

Funkcioner Socijalističke partije Srbije (SPS) Novica Tončev optužio je prvog čoveka Srpske napredne stranke (SNS) za jug Srbije Dragana Stevanovića da "izmišlja" radna mesta za partijske kadrove i da je tako oštetio državu za skoro milion evra, piše Blic.

Tončev tvrdi da Stevanović, koji je državni sekretar u Ministarstvu privrede i zamenik predsednika Izvršnog odbora SNS, izmišlja radna mesta sa satnicom od 500 dinara, dok je u državi štednja na svim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << nivoima.

Kako je objasnio, on ne napada Vladu Srbije, nego lokalne funkcionere SNS u Surdulici koji vode javna preduzeća, kao što su "Vlasinske hidroelektrane", iz čijeg budžeta su u januaru platili oko 150 radnika sa po 80.000 dinara "i to uz pisanje fiktivnih sati rada".

"Tako je njih 20 radilo u januaru na zasađivanju cveća, njih 30 na razvoju sporta i kulture u preduzeću koje se bavi proizvodnjom električne energije, njih 20 je sređivalo arhivu i tako dalje. Oni su ti koji ne poštuju odluku Vlade o štednji", precizirao je Tončev.

On tvrdi da se u Hidroelektranama posao dobija preko partijske knjižice i da su samo u januaru članovi SNS i njihova uža familija fiktivno "napumpali" 5.061 sat radnog angažovanja.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Tončev: Boske izmišlja radna mesta za naprednjake

Izvor: juGmedia, 19.Mar.2015

SURDILICA – Funkcioner SPS Novica Tončev optužio je Dragana Stevanovića, prvog čoveka SNS za jug Srbije, da “izmišlja” radna mesta za partijske kadrove...Tončev za “Blic” tvrdi da je Stevanović, inače državni sekretar u Ministarstvu privrede, oštetio državu za gotovo milion evra...–...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.