Vulin pozvao svoje na Kosovu da slede premijera

Izvor: Mondo, 23.Dec.2016, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin pozvao svoje na Kosovu "da slede premijera"

Predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin izjavio je danas da za Srbe na Kosovu i Metohiji niko nije učinio više od predsednika SNS Aleksandra Vučića i da zato očekuje od svih članova tog pokreta sa KiM da ga slede.

Foto: Tanjug, Dragan Kujundžić Aleksandar Vulin

"Ko se ne odazove na poziv predsednika vlade, taj više nije član Pokreta socijalista i ne može da se poziva na naš >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << pokret ili na mene", poručio je Vulin u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Vulin ističe da interesi Srba na KiM mogu da se štite samo u jedinstvu sa Vladom Srbije.

"Ja ostajem pri stavu da Vladu KiM treba srušiti zbog izbegavanja da se formira Zajednica srpskih opština i tako izazvati vanredne izbore na svim nivoima. Izlaskom svih potpredsednika, ministara, pomoćnika, zamenika i poslanika iz redova srpske vlade u Prištini bi ostala bez podrške i bez legitimiteta što bi dovelo do njenog pada", naveo je Vulin..

Prema njegovim rečima, Pokret socijalista je najlojalniji saveznik SNS i Aleksandra Vučića i zato državna politika koju vodi premijer ne može da bude predmet razlika ili rasprave.

"Veoma cenim napor Aleksandra Vučića da se narušeno jedinstvo među Srbima na Kosovu i Metohiji ponovo uspostavi i ojača. Niko nije učinio za Srbe na KiM više od njega i zato očekujem od svih članova Pokreta socijalista sa KiM da se odazovu njegovom pozivu i budu uz politiku koju predstavlja", poručio je Vulin.

Među poslanicima Srbima u skupštini tzv. nezavisnog Kosova došlo je do podele zbog smene podpredsednika kosovske vlade i ministra lokalne administracije Ljubomira Marića (koji je zamenjen drugom članicom PS), koji ima podršku Beograda ali očigledno ne i poslanika sa Kosova.

Usledile su oštre prozivke Beograda i lokalnog odbora SNS "zbog izdaje srpskih nacionalnih interesa zarad malo vlasti". Premijer Vučić je rekao da će stvar biti rešena u ponedeljak.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.