Vukadinović: Slatke dileme Vučića

Izvor: B92, 20.Mar.2014, 16:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vukadinović: Slatke dileme Vučića

Beograd -- Đorđe Vukadinović smatra da će nova vlada biti brzo formirana, kao i da su veće šanse da u nju lider SNS pozove Borisa Tadića, nego dosadašnjeg koalicionog SPS.

"Vučić je u prijatnoj, slatkoj dilemi, ali koja nije zbog toga mnogo lakša. Ta dilema je teška - treba da vidi da li će sam uz manjine ili će uzeti (lidera SPS Ivicu) Dačića i njegovu koaliciju ili Tadića. Ipak, mislim da su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << šanse veće za NDS i Tadića", rekao je politički analitičar u izjavi Tanjugu.

Birači bi možda, prema njegovom mišljenju, zbog toga "malo gunđali", ali, kako dodaje, siguran je da bi im se to "moglo upakovati i objasniti zašto je dobro".

"Nije isključeno da svedočenje (narko-bosa) Darka Ssarića posredno ili direktno utiče na izbor koalicionog partnera. Iz tog razloga vrlo verovatno je da će Vučić ići na to da uzme koliko- toliko ozbiljnog partnera", istakao je Vukadinović.

Prema njegovim rečima, vlada bi mogla da bude formirana i sledeće nedelje, s obzirom da to zavisi samo od SNS i Vučića, koji, dodaje, sami gotovo da imaju dvotrećinsku većinu.

"Verujem da će u značajnoj meri nastojati da malo rašire tu svoju odgovornost, da uzmu bar još nekog partnera, mada je izbor jako mali. Ako isključimo DS i lidera te stranke Dragana Djilasa, koji ne žele da budu u toj vlasti, onda knjiga spada na dva slova - koaliciju oko SPS i Tadića", zaključio je Vukadinović.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.