Vučićev SNS maltretira Slovake u Vojvodini, Dačić mora da rešava

Izvor: Vesti-online.com, 22.Mar.2017, 13:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Vučićev SNS maltretira Slovake u Vojvodini, Dačić mora da rešava"

Potpredsednik slovačke vladajuće stranke Dušan Čaplovič najavio je da će parlament Slovačke raspravljati o političkim pritiscima Srpske napredne stranke (SNS) na slovačku nacionalnu manjinu u opštini Kovačica.

Portal Južnobanatske vesti preneo je da je reč o političkim pritiscima vladajuće SNS na pripadnike slovačke nacionalne manjine da se učlane u tu stranku ili da budu simpatizeri iste.

Čaplovič je u postu na društvenoj mreži Fejsbuk >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << izrazio zabrinutost za položaj Slovaka u Vojvodini i u opštini Kovačica i dodao da će parlament razmatrati i zahtev da ministar spoljnih poslova Slovačke Miroslav Lajčak reši taj problem sa ministrom spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem.

O problemima u opštini Kovačica govorili su pojedinci, organizacije i stranke, a mediji su u više navrata preneli izjave ljudi koji je ucenjivao lokalni odbor SNS-a, kao i o problemima s pritiscima na lokalnu televiziju RTV OK.

Na sajtu Južnobanatske vesti objavljen je i snimak na kojem predstavnici opštine Kovačica iz SNS nazivaju slovačke ambasadore "lopovima", a ministra spoljnih poslova Slovačke "pedofilom".

Čaplovič je počasni građanin Kovačice, bio je ministar za obrazovanje i potpredsednik vlade Slovačke, a trenutno je narodni poslanik u slovačkom parlamentu.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.