Vučić za RTS: Čudne stvari su se dešavale tokom noći

Izvor: RTS, 25.Apr.2016, 18:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić za RTS: Čudne stvari su se dešavale tokom noći

Predsednik SNS-a Aleksandar Vučić rekao je za RTS da je veliki uspeh to što je lista oko te stranke osvojila oko 100.000 glasova više nego prošli put. Upitan o mogućoj koaliciji, Vučić je poručio da je škrt na pozivima. Ističe da je Vlada sprovodila teške reforme uz ogromnu mržnju od strane velikog dela medija i političkih protivnika.
"Ponosan sam što mi to nismo radili", rekao je Aleksandar >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Vučić u razgovoru za Radio-televiziju Srbije i dodao da su ovo bili objektivno najčistiji izbori bez prljavih spotova.

Vučić je, nakon sednice Predsedništva SNS-a, naveo da su neke agencije celog dana pričale o nepravilnostima, a da su postojala samo dva prigovora tokom izbora na teritoriji cele Srbije – koje su podneli ljudi bliski SNS-u.
"Oni koji su se žalili nisu podneli nijedan prigovor i nema žalbe i prigovora, sve vreme su lagali i danas je i OEBS rekao da nikakvih pokušaja krađe nije bilo", rekao je Vučić i istakao da će to biti provereno.
"Nismo mi lagali sinoć oko rezultata, ali je interesantno da logičku grešku imamo u listama iz Sjenice. Interesantne se stvari dešavaju, izgleda da su se u toku noći čudne stvari dešavale", rekao je premijer.
"Da nismo imali apsolutnu većinu, ko zna šta bi se tokom noći desilo od čudnih pritisaka. RIK radi celu noć, nikad brže i više nije radila, a PIK ništa ne radi. Danas u 14 sati prve podatke su saopštili, a svi ćute i prave se blesavi", rekao je Vučić.
"Neka im poklone mandate, šta, mislite da ću se uplašiti?", naveo je Vučić.
Ponovio je da misli da su se noćas dešavale čudne stvari i kao primer naveo da je izašlo 366 ljudi, a da ima 370 listića.
"Zamislite dve liste vam pređu cenzus, jedna za 200, druga za 300 glasova, a negde glasovi nedostaju", rekao je Vučić.
Ipak, istakao je da veruje nadležnim državnim organima.
"Samo želim da kažem da su se dešavale čudne stvari. Neka rade šta hoće, narod je pokazao ko ima legitimitet, a oni neka rade svoj posao, mi ćemo raditi svoj i država će svoj posao", poručio je Vučić.
Vučić o koaliciji: "Vrlo sam škrt na pozivima" 
Upitan o mogućim koalicijama, lider SNS-a rekao je da se na sednici Predsedništva razgovaralo o tome, kao i da će ti razgovori biti nastavljeni.
Nije želeo da odgovori na pitanje da li će nastaviti koalicionu saradnju sa SPS-om, kao ni sa kojom partijom je moguća koalicija.
"Ja sam vrlo škrt na pozivima", dodao je Vučić.
Na pitanje sa kim sigurno neće u koaliciju, odgovorio je da "oni to znaju".
"Potpuno je jasno da mi ne pada na pamet da zovem ljude kojima je mržnja jedina politika. Želim ljude koji žele da rade nešto za Srbiju i žele da vide Srbiju uspešniju", poručio je Vučić.
Dodao je da je Savez vojvođanskih Mađara pouzdan partner SNS-a, kao i da je SNS pouzdan partner SVM-a, i da je danas razgovarao sa predsednikom te stranke Ištvanom Pastorom. Međutim, o budućim koalicijama, ističe, razgovaraće se i na sledećoj sednici stranke.
Mada, imamo dovoljno glasova, mi možemo i sami, i bez Mađara, rekao je Vučić.
Komentarišući iznenađenje izvestioca Evropskog parlamenta Dejvida Makalistera, koji nije mogao da veruje kako je Vučić primio vesti o izbornoj pobedi, lider SNS-a je istakao da je to zato što on "ne predvodi cenzus stranke i koalicije".
"Moje je da vodim Vladu Srbije u narednom periodu. On (Makalister) me je pogledao i rekao: 'Ja nisam video da neko posle ovakve pobede sedi sam u sobi i piše po papirima'", rekao je Vučić i dodao da se on oseća dobro i da je od jutros na svom radnom mestu.
Poručio je da će SNS i ubuduće pobeđivati.
"Pobeđivaćemo radom i stabilnošću i odgovornošću", rekao je Vučić i za sutra najavio otvaranje jedne fabrike uz opasku da se "tu oseća dobro".
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

ZAVRŠENA SEDNICA PREDSEDNIŠTVA SNS Vučić: Nova vlada posle 28.maja

Izvor: Kurir, 25.Apr.2016

...Vučić je u obraćanju rekao da je SNS osvojila 100000 glasova više nego na izborima u martu 2014 godine i misli da je to veliki uspeh posle teških reformi i ogromne mržnje.." Ponosan sam što su ovo bili najčistiji izbori i što nije bilo prljavih spotova kao što je to bilo 2012 protiv Tomislava...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.