Vučić predstavio ministre

Izvor: Studio B, 25.Apr.2014, 11:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić predstavio ministre

Posle sednice Glavnog odbora Srpske napredne stranke saopštena su imena ministara iz redova naprednjaka i onih koji u vladu ulaze kao nestranačke ličnosti. U novoj vladi biće 16 ministara i dva bez portfelja.

Veći deo vlade sada, manji će biti poznat posle sednice socijalista.

Na sednici glavnog odbora stranke mandatar za sastav nove vlade Aleksandar Vučić objavio je imena ministara iz redova naprednjaka. Pod njihovom kontrolom biće tzv. resori sile - >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << odbrana, policija i pravda.

Ministarstvo unutrašnjih poslova vodiće Nebojša Stefanović, Nikola Selaković zadržava pravdu, dok će srpskom vojskom kao ministar odbrane upravljati Bratislav Gašić.

Srpsko zdravstvo odlazi u ruke doktora Zlatibora Lončara, dosadašnjeg direktora Urgentnog centra, Ministarstvo omladine i sporta ostaje Vanji Udovičiću.

Zorana Mihajlović odlazi iz energetike i postaje ministar saobraćaja, građevine i infrastrukture, dok će njeno mesto preuzeti neko od socijalista, pretpostavlja se Aleksandar Antić, dosadašnji ministar saobraćaja. Mihajlovićeva će u ovom sazivu biti i potpredsednica vlade.

Ostala ministarstva dele koalicioni partneri i eksperti. Pet ministara u novoj vladi nije ni u jednoj partiji i poznati su samo po svojoj stručnosti.

Druga žena u vladi, a bivša prva žena guverner u istoriji Narodne banke Srbije, Kori Udovički biće ministarka državne uprave i lokalne samouprave.

Jedno od najvećih iznenađenja je izbor Srđana Verbića za ministra prosvete. Široj javnosti nepoznat, u stručnoj - vrlo cenjeno ime. Verbić ima diplomu teorijske fizike, a od ove godine je i doktor nauka. Radio je u Istraživačkoj stanici Petnica, trenutno je zaposlen u Zavodu za vrednovanje kvaliteta obrazovanja.

Stručnjak priznat u svetu - profesor doktor Dušan Vujović, biće novi ministar privrede. Kao ekspert Svetske banke, prethodnih godina bio je vrlo aktivan na reformisanju raznih ekonomija u svetu.

Državna kasa ostaje Lazaru Krstiću, a Ivan Tasovac ipak neće biti direktor Filharmonije, ostaje ministar kulture i informisanja i u novoj vladi.

U Vladi će biti i dva ministra bez portfelja. Jadranka Joksimović iz SNS-a koja će biti zadužena za Evropsku uniju i lider Nove Srbije Velimir Ilić koji će biti zadužen za vanredne situacije.

Kompletan sastav vlade biće poznat sutra, posle sednice GO Socijalističke partije Srbije.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić danas saopštava sastav vladinog tima

Izvor: Politika, 25.Apr.2014

U novoj vladi neće biti mešanja i dupliranja nadležnosti, jer tako izostaje i odgovornost, kaže Zoran Babić ..Aleksandar Vučić će danas na sednici Glavnog odbora Srpske Napredne stranke u Novom Sadu saopštiti sastav nove vlade koja će u nedelju 27. maja u parlamentu položiti zakletvu...Iako...

Nastavak na Politika...

Glavni odbor SPS sutra u podne

Izvor: Blic, 25.Apr.2014

Beograd - Sednica Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije biće održana sutra u Beogradu u 12 sati, rekao je Tanjugu portparol stranke Đorđe Milićević. ..Na sednici će biti reči o formiranju nove vlade...Kako je mandatar Aleksandar Vučić ranije najavio, vlada bi trebalo da bude formirana...

Nastavak na Blic...

Vučić predstavlja ministre nove Vlade

Izvor: Akter, 25.Apr.2014

Sednica glavnog odbora SNS, na kojoj je lider stranke i mandatar za sastav nove vlade Aleksandar Vučić saopštio imena ministara, završena je nešto posle šest sati

Nastavak na Akter...

Skupština DS u nedelju

Izvor: Studio B, 25.Apr.2014

Demokratska stranka (DS) održaće u nedelju, 27. aprila, Radnu skupštinu, saopštila je ta stranka...Na dnevnom redu Radne skupštine DS biće izveštaj lidera demokrata Dragana Đilasa o radu stranke između dve sednice skupštine i usvajanje Statuta DS...Sednica je zakazana za 17 časova u Sava centru....

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.