Miloš Vučević je novi predsednik Srpske napredne stranke

Izvor: B92, 27.Maj.2023, 12:57

Miloš Vučević je novi predsednik Srpske napredne stranke

Za predsednika stranke SNS i za naslednika Aleksandra Vučića, na predlog Vučića, izabran je Miloš Vučević.

Miloš Vučević, trenutno je potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane.

Miloš Vučević obratio se novinarima nakon održane sednice skupštine. On se zahvalio svim delegatima svim delegatima SNS.

"Da se zahvalim na kandidaturi i izboru na predsednika stranke. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Veliko hvala i dosadašnjem predsedniku stranke na sjajnom vođenju stranke", rekao je Vučević.

"Ja ću imati jednu veliku prednost u politici, da ću imati jednog takvog političara kakav je Aleksandar Vučić pokraj sebe. Ona teža okolnost je da to nije lako očuvati i unaprediti i ići dalje. Verujem da ćemo zajedno, timski, rukovodstvo stranke, biti dostojni tog izazova i svesni tih odgovornosti", rekao je on.

Rekao je da će imati prilike da se konsultuje i sa drugim članovima stranke, jer nije problem pitati, bitno je razgovarati, imati razmenu mišljenja.

Vučević je rekao da je SNS spreman da razgovara sa svim političkim činiocima.

"Mi smo spremni da razgovaramo sa svim političkim strankama o pitanju eventualnih ranijih izbora, datumu održavanja izbora... Nismo razgovarali oko rekonstrukcije Vlade Srbije, ni danas, ni prethodnih dana. I to nije bila tema. Ono što sam rekao nakon izbora za predsednika SNS, da ono što je Aleksandar rekao to je aksiom za SNS - nema nikakve prelazne Vlade Srbije. Vlada se formira samo na osnovu većine u Skupštini, a ona se dobija podrškom građana na biračkim mestima, odnosno na izborima. Oko toga nema nikakve rasprave i ne ostavljamo ni milimetar prostora da neko umišlja da će nešto da uradi ili kako da preuzme vlast. Vlast preuzimate kad dobijate većinsku podršku birača", rekao je on.

"Predložiću vam danas za predsednika nikakvo predsedništvo, već predlažem da novi predsednik stranke bude Miloš Vučević", rekao je Vučić.

On je još juče na skupu "Srbija nade" najavio da će danas da se zvanično povuče s čela stranke.

"Ovu stranku nikada dok sam živ neću da napustim", rekao je Vučić danas u Kragujevcu.

Pročitajte još:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ko je je predloženi novi lider Srpske napredne stranke?

Izvor: B92, 27.Maj.2023

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je na vanrednoj sednici SNS u Kragujevcu dao predlog da Miloš Vučević bude novi predsednik te stranke...On je i izabran za to mesto...Miloš Vučević, aktuelni ministar odbrane, rođen je 1974. u Novom Sadu, srpski je pravnik i političar, bio je gradonačelnik...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.