Vučić opet zloupotrebio lične podatke penzionera i pomoć od 100 € predstavio kao poklon SNS

Izvor: Luftika.rs, 25.Maj.2020, 01:50

Vučić opet zloupotrebio lične podatke penzionera i pomoć od 100 € predstavio kao poklon SNS

Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić je prekršio Zakon o zaštiti podataka o ličnosti i zloupotrebom položaja omogućio svojoj stranci da dođe u posed ličnih podataka penzionera. To je prvi deo problema. Drugi, jednako očekivani, jeste činjenica da im je poslao pismo, u kojem je državnu pomoć od 100 €, i raniju pomoć od 4.000 dinara predstavio kao poklon penzionerima od >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << SNS.
Pismo u zaglavlju sadrži logo SNS, kao i njihov predizborni slogan „Za našu decu“. Potpisuje ga kao predsednik stranke, a u svom pisaniju samo na jednom mestu pominje državu.
Ono što je Vučić propustio da im napiše jeste činjenica da je, u funkciji predsednika Srbije, svakog od njih zadužio za dodatnih 2.000 $. Zaboravio je da kaže da je ukupan dug po glavi stanovnika od Drugog svetskog rata do njegove vladavine bio oko 3.000 $, uključujući i Titov period, a da je danas svaki građanin Srbije oko 5.000 $. Tada bi, recimo, bračni par penzionera, koji ima dvoje dece i četvoro unučadi, saznao da su dužni oko 40.000 $, bez snaja i zetova.
Vučićevo pismo /N1 Naš dragi Vučić je pisao penzionerima ovako: „Vaše penzije su svetinja, nećemo ih dirati.“ Mnogi su zaboravili da je tako rekao i 2014. pa je napravio takvu seču penzija, da mnogi nisu mogli ni lekove da kupe.
Zlatko Minić iz organizacije Transparentnost Srbija kaže za N1 da je bilo očekivano da će se pomoć penzionerima eksploatisati u predizbornoj kampanji.
– U celom tom pismu se nigde ne pominje Vlada Srbije, ono se bavi rezultatima SNS i praktično se prisvaja sve što je rađeno… U pismu se samo na jednom mestu pominje država, i to je praktično država koja je svojim marljivim radom obezbedila da „mi“ – a to su potpisnici Aleksandar Vučić i SNS, podele 100 evra i 4.000 dinara penzionerima – kaže Minić.

Pitanje, takođe sporno, a staro koliko i prethodna Vučićeva pošiljka je, dodaje Minić, odakle SNS-u adrese i podaci o svim penzionerima.
– To je u stvari samo potvrda da su institucije u ovoj zemlji postale samo kulise koje služe ili za unutrašanju upotrebu ili za prikazivanje privida postojanja institucija međunarodnoj zajednici, Briselu ili kome već, a da su one na aparatima… Možda na ovim aparatima koje je predsednik nadljudskom borbom nabavljao, ili da eventualno samo služe za potrebe da se nabave adrese, da se nabave podaci koji su potrebni upravo stranci i njenom predsedniku – dodaje Minić.
Bila je 2018. godina kada se i Poverenik za zaštitu podataka o ličnosti zapitao odakle najvećoj stranci u Srbiji podaci penzionera, kojima je i tada pisala. Odgovora na to pitanje i dalje nema.
Marinika Tepić: Dokazi upućuju da su braća Vučić u direktnoj vezi sa mafijašima koji maltretiraju celu zemlju

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

Vučić poručio na drugom onlajn skupu: Prosečna plata će biti 900 evra do 2025. godine VIDEO

Izvor: B92, 25.Maj.2020

Predsednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić održao je drugi onlajn skup u okviru predizborne kampanje..."Pozivam vas da gradimo budućnost zajedno! Prisustvujte večeras u 20 časova drugom onlajn skupu liste "Aleksandar Vučić - Za našu decu." na Fejsbuk stranici, napisao je Vučić...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.