Vučić i Dačić sigurni, a ostali?

Izvor: B92, 25.Mar.2013, 17:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić i Dačić sigurni, a ostali?

Beograd -- Prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić potvrdio je da neće biti promene premijera. Međutim, pitanje ostalih promena u vladi i dalje je otvoreno.

Srpska napredna stranka prva je i za sada jedina koja je najavila da će raspravljati o radu svojih ministara.

Posle dve vlade i pet godina u ministarskoj fotelji, jedan od najstarijih članova Vlade, ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << spreman je da polaže račune.

“Nisam to čuo da je Vučić nezadovoljan mojim radom, ali to mi uopšte ne smeta. Ja sam spreman svaki dan da polažem račune. Odmah da vam kažem, tamo u mojim kancelarijama gde ste bili ima pet-šest mojih ordena, Slobina slika, ja to uzmem i idem iz kancelarije. Nema problema. Samo neka dođe onaj ko zna bolje da radi posao od mene”, rekao je on u Kažiprstu B92.

Na pitanje kakva je njegova sudbina u vladi, Mrkonjić odgovara da ga to ne interesuje. “Ako oni koji o tome odlučuju procene da meni nije mesto u vladi - ne moram da budem u vladi. Pa nisam rođen u fotelji”, dodao je on.

Ministar poljoprivrede Goran Knežević zbog aflatoksina u mleku već je nudio ostavku. Prvi čovek naprednjaka tada je najavio da će o njegovom poverenju raspravljati kad pod lupu bude stavljen i rad ostalih ministara iz stranke.

Milan Bačević ne sumnja u svoj opstanak na čelu Ministarstva prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja.

“Sa mnom niko nije razgovarao na tu temu - niti Aleksandar Vučić, niti premijer, niti bilo ko iz stranke”, istakao je on.

S druge strane, ministar kulture procenjuje da je za kratko vreme njegov tim uradio mnogo. “Maksimalno se trudimo, radimo baš punom parom”, rekao je Bratislav Petković. Na pitanje da li misli da je to dovoljno da bi ostao na mestu ministra kulture on kaže: “Ne znam, to će se sada odlučiti, izveštaj je spreman, to sad ne zavisi od mene.”

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine Rasim Ljajić poručuje da neće da licitira, ali da, ako je tema rekonstrukcije vlade otvorena, treba što pre da bude i završena.

“Imam iskustvo iz prošle vlade, kada smo više od godinu dana o tome razgovarali. Govorilo se u medijima o tome i na kraju je ceo proces iskompromitovan i nije rekonstrukcija donela one efekte kakave je mogla da donese da je odmah realizovana. Prema tome, jedina moja poruka je da ako je tema otvorena da treba što pre da bude završena”, rekao je Ljajić.

Sednica Glavnog odbora Srpske napredne stranke, na kojoj će se razgovarati o radu ministara i eventualno o rekonstrukciji vlade biće održana posle 2. aprila i osme runde razgovora u Briselu. Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić kao prioritet određuje rešavanje pitanja Kosova.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vučić i Dačić sigurni, a ostali?

Izvor: OkRadio.rs, 25.Mar.2013

Prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić potvrdio je da neće biti promene premijera. Međutim, pitanje ostalih promena u vladi i dalje je otvoreno. Srpska napredna stranka prva je i za sada jedina koja je najavila da će raspravljati o radu svojih ministara. Posle dve vlade i pet godina u ministarskoj...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.