Dačić: Rotacija premijera bi značila izbor nove vlade

Izvor: Blic, 24.Mar.2013, 14:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Rotacija premijera bi značila izbor nove vlade

O rekonstrukciji vlade nije bilo zvaničnih razgovora a ukoliko bi došlo do rotacije premijera to bi značilo izbor nove vlade, izjavio je danas predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić.

Premijer je rekao da prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučih i on nisu razgovarali na tu temu, kao ni o rekonstrukciji vlade, naročito ne u trenutku kada se razgovaralo o Kosovu kao najvažnijem državnom i nacionalnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pitanju.

"Vučić i ja smo smo se bavili najvažnijim državnim i nacionalnim pitanjima a za to vreme je izašlo deset tekstova o rekonstrukciji vlade koji su dolazili iz drugih ali i naših stranaka. Svako je hvalio svog predsednika ali za to nema potrebe", kazao je Dačić novinarima na Straževici.

On je "zamolio druge prestanu sa hvaljenjem svog predsednika", istakavši da za tako nešto nema potrebe jer Vučih i on mogu sami da razgovaraju, bez prisustva javnosti.

Dačić je naglasio da napisi u novinama nemaju veze ni s Vučićem ni s njim i dodao da se u ovom trenutku ne postavlja pitanje legitimiteta vlade.

"Pitanje je šta hoćemo: rekonstrukciju ili novu vladu. O tome nismo razgovarali. Vučih i ja se nismo razišli ni na jednoj temi a najvažnije je da li postoji saglasnost SNS kao najveće stranke i SPS kao stožera vlade o Kosovu i EU. Mi jedan drugom nemamo šta da zamerimo", poručio je premijer.

On je zakljucio da se u trenutku kada je na dnevnom redu najvažnija tema a to je Kosovo i 2. april koji će uskoro doći ne treba baviti "drugorazrednim temama".

Povezane vesti: Antić: Dačić i Vučić odlično sarađuju SNS: Podržavamo Vučića za premijera. SPS: Ne mogu naprednjaci da imaju sve Dačić: O rekonstrukciji posle dijaloga s Prištinom Dačić i Dinkić podržavaju rekonstrukciju, ali ne u svojim partijama Dačić spreman na razgovore o rekonstrukciji vlade

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DAČIĆ: Rotacija premijera značila bi izbor nove Vlade

Izvor: Telegraf.rs, 24.Mar.2013

Premijer je rekao da prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić i on nisu razgovarali na tu temu, kao ni o rekonstrukciji Vlade, naročito ne u trenutku kada se razgovaralo o Kosovu kao najvažnijem državnom i nacionalnom pitanju

Nastavak na Telegraf.rs...

Vučić: Neće biti promene premijera

Izvor: Press, 24.Mar.2013

Prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić izjavio je danas da neće biti promene premijera jer bi to trenutno bila loša poruka, ali da će verovatno biti rekonstrukcije vlade.

Nastavak na Press...

Mrkonjić "zadovoljan Dačićem a i on njime"

Izvor: Mondo, 25.Mar.2013, 12:09

Potpredsednik SPS-a i ministar kaže da je spreman da položi račun o svom radu, da je zadovoljan kako radi premijer Ivica Dačiać a i da je ovaj zadovoljan njime...Ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić izjavio je danas da rekonstrukcija vlade nije dobra ideja, ali da je on spreman da položi račune...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.