Vučić: Za mene politika nije trgovina niti će biti

Izvor: RTS, 20.Feb.2017, 15:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Za mene politika nije trgovina niti će biti

Politika nije trgovina, ja nisam trgovac i neću da učestvujem u medijskom rijalitiju, rekao je premijer i lider SNS-a Aleksandar Vučić.
Vučić je time odgovorio na pitanje novinara Kurira o sastanku koji bi navodno danas mogao da ima sa Nikolićem, te da, kako se navodi u medijima, odgovori na Nikolićeve zahteve kako >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bi odustao od kandidature za predsedničke izbore.

"Ja nisam trgovac da nešto prodajem ili kupujem", poručio je Vučić.
"Ne želim da učestvujem u rijalitiju, koji vi pravite i namećete... Kad budem s nekim želeo da se vidim, to ću i učiniti, a da o tome ne obaveštavam vas, ne pada mi na pamet", rekao je Vučić.
Za njega, dodao je, politika nije trgovina, nije nikad bila i neće biti. Kako je naveo, Nikolića veoma poštuje, ali nije trgovac.
"Sešću i razgovaraću, ako je to u redu, onda dobro, a ako nije, šta da radimo", poručio je Vučić.
Na pitanje kako vidi izjavu Ivice Dačića da Nikoliću posle svega ne bi dao ništa, Vučić je rekao da "svi govore o davanju i nedavanju, a ja ne mogu i neću tako da razgovaram ni sa kim". 
"Što se tiče Nikolića, ja ću s njim razgovarati uvek, kad hoće i o čemu god hoće i šta god on odluči i kako god odluči, nikada neću da odgovorim ni nervozno, niti ljutito, niti bilo šta drugo", istakao je.
Rekao je da je SNS i Nikolićeva stranka, "kao i svakog drugog člana, kao i ovih 5.000 ljudi, koji su me dočekali na ulicama Vrbasa". 
Ipak, Nikolić je, kaže, napravio najveće rezultate i kao predsednik Republike pokazao svoju veličinu i snagu kada je trebalo da podrži najteže mere, što bi malo ko uradio.
Rekao je da će, kad bude sa nekim želeo da se vidi, to i učiniti, a da o tome ne obaveštava medije.
Premijer je, upitan kako komentariše medijske spekulacije da Nikolić osniva stranku i vrbuje članove SNS-a, poručio da oni nisu politički protivnici. 
"Ne umem i neću da govorim ružno o Nikoliću, šta god da on govori", rekao je i dodao da ima jedna stvar koju njegovi politički protivnici ne razumeju, a to je da misle da se "ovde neko nekoga plaši". 
Toga, kaže, jednostavno nema, a protivnicima poručio da nemaju nikakvu politiku izuzev one da mrze Vučića. 
"Jel' ideja i politika da dovedete majku deteta koje se ubilo 2011, i da kažete – država je kriva, a zaboravite da kažete da je država tada bila u rukama onih koji takve podržavaju na tom skupu... To nije politika, to je manipulacija", poručio je premijer.
Političkim oponentima je, kako je primetio, kompletan program u paroli "Mrzimo Vučića", a on, dodao je, neće da im se dodvorava. 
"Snimanje predizbornog spota koštalo imeđu 100 i 400 evra" 
Vučić je rekao da je predizborni spot "avion", koji je imao veliki broj pregleda, snimio 25 dana pre nego što ga je Glavni odbor prihvatio kao kandidata i objasnio da spot ima dve verzije, jednu u kojoj podržava Tomislava Nikolića kao kandidata za predsednika i drugi koji je emitovan. 
Kaže i da avion u kojem je sniman spot nije funkcionalan, već je to stari avion, i da je snimanje koštalo između 100 i 400 evra, dok, navodi, drugi predsednički kandidati troše dnevno 20.000 ili 40.000 evra, a da ih niko ništa ne pita.
SNS u kampanji nije potrošio "gotovo ništa", a deo produkcije će platiti kada se raspišu izbori, kaže Vučić.
"I nikome nećemo da ostanemo dužni na bilo koji način. Proveravam priče da jednoj televiziji nije nešto plaćeno, jer sam poznat po tome da nikada ne kasnimo", rekao je Vučić.
Navodeći da kod svojih političkih pritivnika ne vidi drugi program i ideju osim mržnje prema Vučiću, rekao je da pravi "jedan poseban spot sa: Vučiću, pederu", prenosi Tanjug.
"Da uživaju, da mogu da viču ceo dan... I to ću emitovati sve više, da vide kakve su im intelektualne mogućnosti i programski kapaciteti."
Premijer je izjavio i da će se u narednim danima videti da li će biti i vanrednih parlamentarnih izbora.
Kako je rekao, i predsednički izbori su na neki način provera legitimiteta.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VUČIĆ EKSKLUZIVNO ZA KURIR: Neću da učestvujem u tom vašem rijalitiju! Videću se sa Tomom!

Izvor: Kurir, 20.Feb.2017

...Za njega, istakao je, politika nije trgovina, nije nikad bila i neće biti"Ja nisam trgovac da nešto prodajem ili kupujem", poručio je Vučić..DANAS DAN D: Vučić i Nikolić sastaće se da razgovaraju o predsedničkom kandidatu!..Kako je naveo, Nikolića veoma poštuje, ali nije trgovac"Sešću...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.