Vučić: Voleo bih da ne bude prevremenih izbora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Jan.2016, 03:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Voleo bih da ne bude prevremenih izbora

Premijer i predsednik SNS Aleksandar Vučić izjavio je danas da bi voleo da ne bude prevremenih parlamentarnih izbora, ali da to zavisi od atmosfere u društvu i drugih okolnosti.

"Kad vidite da neko ničim drugim sem neistinama i lažima se služi, onda nekad ne možete drugačije da odgovorite", rekao je Vučić novinarima posle sastanka sa delegacijom SPS-JS-PUPS u sedišu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << SNS.

On je, kao primer, naveo da pojedinci koji sebe nazivaju liderima opozicije izmišljaju da je za Novu godinu bio u Dubaiju, a istina je da nije prešao granice Srbije i da je 1. januara pre ostalih došao u vladu.

Vučić je rekao da su predstavnici SPS i SNS razgovarali i o republičkim izborima i da je on izneo mišljenje da bi voleo na svaki način da te izbore izbegne.

Predsednik je rekao da SNS i SPS neće praviti predizborne koalicije na pokrajinskim izborima jer im to nije potrebno da bi prešli cenzus.

"Nema potrebe da se prave predizborne koalciije da bismo preskočili cenzus, svaka stranka će sa svojim ljudima izaći pred građane Srbije, a posle toga videćemo da li ćemo moći da formiramo pokrajinsku vladu ili će neke druge političke organizacije dobiti većinu", rekao je Vučić.

Vučić je rekao da je na sastanku dogovoreno i da stranke na lokalnim nivoima mogu praviti predizborne koalicije.

Predsednik naprednjaka je rekao da na današnjem sastanku nije bilo reči o ličnim pitanjima, da se nisu opredeljivali da li im se neko na političkoj sceni dopada ili ne, nego o planovima i usaglašenosti ideja za budućnost Srbije, sprovođenju ekonomskih reformi, jer posle godinu i po dana vlade smatraju da je dobro da se na partijskom nivou još jednom obezbedi politička stabilnost.

"Da nastavimo još većom snagom i energijom ekonomske reforme, što znači punu stabilizaciju javnih finansija, reformu javnih preduzeća, završetak restrukturiranja i privatizacije, rešavanja problema u javnoj adminsitraciji, kao i da ubrzamo i napravimo dinamičan ekonomski rast i radimo na jačanju preduzetničkog duha", rekao je Vučić.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.