Vučić: Vlast je spremna da napravi ustupke oko rezolucije

Izvor: Studio B, 27.Avg.2010, 14:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Vlast je spremna da napravi ustupke oko rezolucije

Zamenik predsednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je da postoje nagoveštaji da je vlast u Srbiji spremna na određene ustupke po pitanju sadržaja rezolucije o Kosovu.

Na konferenciji za novinare, Vučić nije želeo da precizira na koje ustupke misli jer bi tako, kako tvrdi, ugrozio svoje izvore ali je rekao da veruje da će vlast pokušati da te ustupke opravda navodnim garancijama da Srbi na severu pokrajine neće biti napadani.

On je >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << rekao da je SNS zainteresovana da u parlamentu razgovara o sadržaju rezolucije ali da sazivanje te sednice ne treba da predloži Liberalno-demokratska partija već neko iz vladajuće većine.

Govoreći o poseti nemačkog ministra spoljnih poslova Gida Vestervelea, Vučić je rekao da je SNS zadovoljna zbog toga što je imala prilike da, preko svog predsednika Tomislava Nikolića, predstavi svoje stavove, iako nije postignuta saglasnost po svim pitanjima.

Vučić je, međutim, rekao da je dobro što nema nagoveštaja da bi put Srbije ka EU mogao da bude usporen jer će se proces priključenja uniji pozitivno odraziti na stepen stranih investicija i standard građana.

Visoki funkcioner SNS je rekao da u opoziciji ne postoje "prepucavanja" jer se niko iz njegove stranke nije oglašavao povodom izjava zvaničnika Demokratske stranke Srbije, ali je ocenio da u Srbiji "postoji veliki voz za promene" i da stranke opozicije koje ne uđu u taj voz "nemaju nikave šanse" za uspeh.

On je kritikovao Vladu Srbije zbog toga što njeni predstavnici sve češće daju potpuno oprečne izjave i kao primer naveo ministra ekonomije Mlađana Dinkić koji tvrdi da treba odmrznuti rast plata i penzija, za razliku od ostalih članova Vlade.

Vučić je, takođe, na konferenciji za novinare prikazao fotografije radova na delu auto-puta kod Preševa, koji su predstavnici Vlade Srbije otvortili 7. jula 2009. godine, a koji još nije završen i na kojem je danas prohodna samo jedna od četiri trake. "To što oni rade je sprdnja sa državom. I bolje im je da ne odgovaraju na ovo jer ću onda da kažem koji je ministar, gde i o čijem trošku letovao", rekao je Vučić.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.