Vučić: Vlast ide na izbore u šest kolona

Izvor: S media, 11.Jul.2011, 21:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Vlast ide na izbore u šest kolona

Aleksandar Vučić, zamenik predsednika Srpske napredne stranke, u razgovoru za Danas o izborima, rejtinzima i EU: Bolji život građana, borba protiv korupcije i ekonomija - najvažnije teme SNS za izbore.

Svaki dan koji prođe sa ovom vlašću loš je za građane Srbije. Svaki dan je ne samo gubitak vremena nego gubitak novca, perspektive, nade za bolju budućnost.

- Nama su izbori potrebni ne da bismo mi zaseli u njihove fotelje, već >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << da bismo uneli sistemske promene, da bismo se borili protiv korupcije, našli rešenje za ozbiljnije privlačenje investicija. SNS smatra da bi izbori trebalo da se održe što ranije, ali kad god bili zakazani, pobedićemo - ističe u razgovoru za Danas Aleksandar Vučić, zamenik predsednika Srpske napredne stranke.

Vučić: Izbori na svim nivoima o istom trošku

Vučić: Srbija godišnje izgubi 55.000 stanovnika

Milovan Drecun u SNS (VIDEO)

Ideju da se izbori organizuju odvojeno - prvo lokalni, pa parlamentarni Vučič naziva "genijalnom" idejom DS, koju plasira njihov kurir SPS. On veruje da se iza te priče krije njihov pokušaj da koristeći pokrajinske, gradske i opštinske resurse dobiju najpre nešto veću podršku na lokalnim izborima, da bi onda to iskoristili kao odskočnu dasku za parlamentarne.

Poseta Americi

Tri predstavnice SNS boravile su ovih dana u Americi. One su u SAD predstavljale program naše stranke. No, u zavisnosti od vremena i izborne kampanje, biće važnih poseta. Tomislav Nikolić će tokom jeseni i zime posetiti neke zemlje EU, ali i mnoge druge države. Sve zavisi samo od termina izbora.

- Onaj ko nije u strahu za sopstvenu fotelju, nikada ne bi imao obraza da tako nešto predloži građanima Srbije. Zar građani treba dva puta da plaćaju održavanje izbora, i to po desetak miliona evra.

Vučić najavljuje ofanzivu naprednjaka od septembra:

I Kosovo i Evropa

Stav predsednika SNS Tomislava Nikolića da raskidamo put ka EU ako priznanje Kosova bude uslov je priča po sistemu šta bi bilo kad bi bilo, priča koja je izvučena iz konteksta. Tačno je da niko od naše države nije ni tražio da priznamo Kosovo. Naprednjaci neće odustati od evropskog puta Srbije, a imamo i Ustav Srbije, koji se mora poštovati. Što se pregovora Beograda i Prištine tiče, mi jesmo za dijalog, ali je problem što niko u Srbiji ne zna šta je sadržaj tih pregovora.

- Naša najvažnija tema za sledeće izbore biće bolji život građana, borba protiv korupcije i ekonomija. Kao što smo ponudili Platformu za borbu protiv korupcije i kriminala, ponudićemo platforme za bolju, drugačiju i uspešniju ekonomiju, za smanjenje birokratskog aparata, kao i za drastično olakšanje uslova za investiranje. Investitori moraju znati da ne moraju da plaćaju ispod žita, da su transparentni uslovi zaista jedini uslovi za ulaganje u Srbiju.

Na sugestiju novinara Danasa da vlast nagoveštava da će na izbore ići u tri kolone, Vučić ističe da ga nije briga šta oni planiraju, jer će ih pobediti sve zajedno sa četvrtom kolonom - B92, petom - RTS i šestom kolonu - radikalima.

(Danas)

(Danas)
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.