Vučić: Vlada bez SNS-a nelegitimna

Izvor: RTS, 24.Maj.2012, 19:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Vlada bez SNS-a nelegitimna

Eventualna vlada SNS-a i DS-a ne bi bila idealno rešenje za Srbiju, rekao Aleksandar Vučić. Vlada može biti formirana bez naprednjaka, ali bi ona bila nelegitimna, istakao Vučić.

Aleksandar Vučić, koji je od danas na čelu SNS-a, rekao je da eventualna vlada naprednjaka i DS-a ne bi bila idealno rešenje za Srbiju.

"Demokratska stranka je vodila najjeziviju kampanju protiv Srpske napredne stranke. Mi nismo ljudi koji bi želeli da žive u prošlosti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << niti da stvaramo neprijatelje na političkoj sceni, u skladu sa politikom predsednika države pružićemo ruku svima, ali mislim da to (vlada SNS i DS) ne bi bilo idealno rešenje za Srbiju", rekao je Vučić posle sednice Glavnog odbora SNS-a.

Upitan da li buduća vlada može da bude formirana bez naprednjaka, Vučić koji će biti na čelu tima SNS-a za pregovore o formiranju buduće vlade, rekao je da ona legalistički može biti formirana i bez te stranke, ali da bi to bilo nelegitimno i loše za zemlju.

"Uveren sam da iz nekih neoficijelnih razgovora koje smo imali i naši protivnici to znaju", rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić je naveo da sa sigurnošću može da kaže da niko u Srbiji - ni SNS, ni drugi, nisu pričali o formiranju vlade, jer se sagledava opšta situacija i volja građana.

Kako je rekao Vučić, Nikolić će posle inauguracije pozvati stranke po redosledu, u skladu sa brojem poslanika, na razgovore oko formiranja buduće vlade, a najpre će razgovarati sa SNS-om, potom sa DS-om, pa onda sa SPS-om.

Prema Vučićevim rečima, svako će se izjašnjavati da li ima većinu u parlamentu, a SNS će, ukoliko tu većinu bude imao, tražiti mandat, a ako ne bude "neće zamajavati predsednika".
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.