Vučić: Srbi su kao slepi miševi

Izvor: Glas javnosti, 04.Dec.2011, 07:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Srbi su kao slepi miševi

BEOGRAD - Srpska napredna stranka (SNS) ocenila je da vlasti u Beogradu drže narod u položaju "slepog miša", jer mora da nagađa šta se dešava u pregovorima u Briselu između Beograda i Prištine i istakao da bi pritisci iz Evropske unije na Srbiju povodom Kosova bili manji da su vlasti uredile ostale oblasti života.

Demokratskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << stranci (DS) istina baš nije najveća vrednost pa se može pretpostaviti šta se dešava, rekao je Aleksandar Vučić, na konferenciji za novinare, održanoj ispred Predsedništva Srbije zbog "uvreda" predsednika Srbije Borisa Tadića na račun SNS.

Vučić je, na pitanje o pritiscima iz Evropske unije posebno Berlina, rekao da ne doživljava takve stvari kao velike pritiske.

On je ocenio i da bi odgovori oko Kosova i Metohije bili neuporedivo lakši da je nivo korupcije u Srbiji snižen, da je stvoreno nezavisno pravosuđe i samostalno tužilaštvo, "mnogo toga je moralo da bude urađeno".

Ne kažem, rekao je Vučić, da bi pritisci izostali, ali, bi smatra on, bili manji da je Srbija ostale probleme rešila.

Vučić je rekao i da očekuje da će stranka imati komunikaciju sa ljudima iz Brisela, zvaničnicima EU, kako bi znali šta je dogovoreno.

On je naglasio da SNS želi da Srbija dobije status kandidata, bez obzira na ogroman indeks korupcije, što nemamo nezavisno pravosuđe i samostalno tužilaštvo i što se progone opozicioni lideri.

"Mi tražimo za našu zemlju, mi molimo za budućnost naše dece, smatramo da bi to bilo veoma važno za njih", rekao je Vučić.

Vučić je, povodom Tadićevih izjava, rekao i da nema zemlje u svetu sa kojom DS ima bolju komunikaciju od SNS, ni u okruženju ni u daljem svetu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.