Vučić: Spremni smo da razgovaramo o učešću SPS u vladi

Izvor: BKTV News, 08.Apr.2014, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Spremni smo da razgovaramo o učešću SPS u vladi

Lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić rekao je danas da je spreman da razgovara o učešću SPS u vladi i ponovio da naprednjacima ne treba sva vlast niti žele partijsku vladu, ali i da nema alternative teškim reformama.

“Spremni smo na razgovor o ulasku SPS u vladu na različite načine. Mi ne želimo da formiramo partijsku vladu, naš cilj je da ujedinimo Srbiju i uđemo u teške reforme i da napravimo od Srbije lidera u regionu“, poručio je Vučić >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << nakon sastanka s delegacijom Socijalističke partije, PUPS-a i JS.
Navodeći da je s Dačićem razgovarao uglavnom o privrednim temama i da nema povećanja javnog duga, Vučić je najavio da će Srbij dobiti velike infrastrukturne projekte, kao i da će za deset dana biti potpisani koncesioni ugovori za neke od takvih projekata.
“Pitam sve, a pitao sam i Dačića šta je alternativa teškim reformama. Ljudi iz SPS su bili korektni i rekli da razumeju situaciju u kojoj se Srbija nalazi. Na taj način razgovaraćemo u četvrtak sa Borisom Tadićem”, najavio je Vučić.
Dačić je nakon sastanka s Vučićem rekao da su razgovarali uglavnom o ekonomiji, te da o ministarsrkim mestima nije bilo reči.
“Mi smo spremni da preuzmemo svoj deo posla – da Srbija ne propusti priliku, već da zakorači većim korakom”, poručio je Dačić dodajući da u dosadašnjoj saradnji u vladi nije napravljena nijedna greška kad je reč o putu kojim zemlja ide, ali da je sada prilika da se “zahvati ekonomija”.
Naprednjaci su pregovore počeli juče susretom sa predstavnicima Saveza vojvođanskih Mađara (SVM), koji su dobili poziv da učestvuju u novoj vladi, a lider SVM Ištvan Pastor najavio da je ta stranka spremna da bude partner u rešavanju problema u Srbiji.
Poziv za razgovore o formiranju vlade u narednim danima stićiće i predstavnicima Nove demokratske stranke (NDS).
Izvor: tanjug.rs
Nova vlada trebalo bi, prema Vučićevim najavama, da bude formirana do 25. aprila, imaće najviše 19 članova i biće najmanja u modernoj srpskoj političkoj istoriji.
Tweet
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić saopštio Dačiću da neće partijsku vladu

Izvor: Prva.rs, 08.Apr.2014

"Mi smo danas razgovarali i izneo sam želje SNS. Nismo razgovarali o tome ko će na koji način biti deo vlade, ali sam rekao da smo spremni da razgovaramo i da se pre vikenda dogovorimo o učešću SPS-a sa koalicionim partnerima, na različite načine u toj vladi", rekao je Vučić i dodao da nema...

Nastavak na Prva.rs...

Vučićev poziv još nije stigao do Tadića

Izvor: Danas, 09.Apr.2014, 01:21

„Spremni smo za razgovor o ulasku SPS u vladu na različite načine. Mi ne želimo da formiramo partijsku vladu, niti feudalnu podelu ministarstava, naš cilj je da ujedinimo Srbiju i uđemo u teške reforme i da napravimo od Srbije lidera u regionu“, poručio je Aleksandar Vučić, lider Srpske...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.