Izvor: Nezavisne Novine, 08.Mar.2018, 22:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Rekonstrukcija Vlade je pitanje za premijera

BUKUREŠT - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da pitanje rekonstrukcije Vlade jeste pitanje za premijera Srbije Anu Brnabić, a da će on i Srpska napredna stranka /SNS/ reći svoj stav ako ona bude tražila mišljenje stranke.

Odgovarajući na pitanje novinara u Bukureštu da li će neko od ministara u Vladi >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << biti zamijenjen, Vučić, koji je lider SNS-a, rekao je da ga to ne zanima i da se nije time bavio jer se bavi problemima koji se tiču vitalnih i najvažnijih interesa Srbije.

Vučić je rekao da na Kopaonik biznis forumu nije učestvovao jer nije imao vremena da ode i da je on tog dana, kada je bilo najavljeno da će učestvovati na Forumu, bio u Mostaru na trilateralnom sastanku.

On je istakao da će u martu, ali i narednih mjeseci, biti mnogo razgovora o Kosovu i Metohiji i da se nada da to neće dovesti do dalje eskalacije i destabilizacije u odnosima.

Vučić je rekao da ne može da komentariše informaciju o tome da Priština i dalje odbija da formira zajednicu srpskih opština i objasnio da će reagovati kada sagleda stanje.

Vučić je na kraju jednodnevne posjete Bukureštu, rekao da Rumunija želi da pomogne u pronalaženju kompromisnog rješenja za Kosovo i Metohiju.

"Mi nikada nismo ratovali jedni protiv drugih, što je prava retkost. Rumunija nije priznala nezavisnost Kosova. Imamo mnogo zajedničkih tema, žele da nam pomognu u pronalaženju kompromisnog rešenja za Kosovo, koje postaje sve veća muka za celu Evropu pošto mnogi znaju šta su napravili 2008. godine", dodao je Vučić.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.