Vučić: Očekujem referendum za ili protiv DS-a

Izvor: S media, 08.Jan.2012, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Očekujem referendum za ili protiv DS-a

Zamenik predsednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić uveren je da će naredni izbori biti referendumsko izjašnjavanje građana za ili protiv ostanka Demokratske stranke na vlasti, i da će naprednjački blok imati ubedljivu prednost.

"Na izborima će biti dva bloka, jedan široki narodni pokret koji ćemo mi predvoditi, koji će >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << biti pokret za promene, koji će tražiti drugačiju vlast i protiv je sadašnjeg stanja, i one koji su za sadašnje stanje i kažu nam da se dobro živi - njih će da predvodi DS", rekao je Vučić, uz procenu da će na izbore izaći oko 60 odsto birača.

Prema njegovim rečima, u ovom trenutku SNS je najjača politička stranka u Srbiji, a građani će, kako očekuje, masovno izaći na izbore i poručiti da nisu za vlast koju personifikuje DS.

"Ne hvalimo se i ne mislim da je najvažnije to što je razlika u našu korist sve veća zahvaljujući lošem rejtingu naših političkih protivnika. Mi na sebi moramo još da radimo i postoji ideja da napravimo široki narodni pokret", rekao je Vučić.

Koalicija sa DS bi bila prevara

Upitan da li je posle izbora moguća koalicija SNS sa SPS ili DS, Vučić je ocenio da bi takav politički manevar značio prevaru birača koji će pokloniti poverenje naprednjacima.

"Mi baš želimo da promenimo Tadića, Dačića, DS i SPS, i ne možemo posle izbora građanima da kažemo: izvinite mi sada želimo sa DS i SPS. To bi bila laž koja bi značila gašenje ove stranke i jedne ideje koja bi mogla da znači nadu za Srbiju", naveo je Vučić.

Korać: Moguća je vlada DS-SNS

Vučić: SNS pravi narodni pokret za izbore (VIDEO)

Cvetković: DS i posle izbora na vlasti

Osim što je potvrdio da će naprednjaci na izbore izaći u koaliciji sa Novom Srbijom, Pokretom "Snaga Srbije" i Pokretom socijalista, on nije mogao da precizira ko će još učestvovati u bloku koji će predvoditi SNS, budući da su, kako je rekao, razgovori sa brojnim istaknutim pojedincima, udruženjima građana i strukovnim udruženjima još u toku.

Kada je reč o predsedničkim izborima, koji će takođe biti raspisani ove godine, Vučić smatra da bi bilo dobro da Tomislav Nikolić i Boris Tadić ponovo sučele koplja, ali da treba sačekati izbore.

Kosovsko pitanje teško i bolno

Osvrćući se na proces rešavanja kosovskog problema, Vučih je rekao da je SNS svesna da će svako rešenje za KiM biti teško i bolno, i da je upravo zato neophodno da se o njemu postigne najširi mogući konsenzus u državi.

"Treba svi da sednu i da se dogovore, a onda da izađu pred ljude i kažu ovo je nešto što možemo, a ovo je nešto ispod čega ne možemo da idemo. Do sada nije bilo ni iskrenosti, niti želje u političkom životu Srbije, sem želje za sticanjem političkih poena, da se tim problemom ozbiljno pozabavimo", kazao je Vučić.

Povodom odluke četiri opštine na severu Kosova da se na referendumu izjasne o tome da li priznaju kosovske institucije, Vučić je rekao da Srbi severno od Ibra na taj način nameravaju da pokažu da žele državu Srbiju, a ne državu Kosovo.

"SNS ne utiče na svoje odbornike na severu Kosova, ali je DS uticala na deo svojih odbornika da budu protiv referenduma, povukli su ih i te ljude je danas sramota da izađu iz svojih kuća. Što se nas tiče, nikome ništa nismo govorili da radi, i naša politika je da ti ljudi na severu Kosova najbolje znaju šta je njihova budućnost, prava i želje, a mi ćemo biti uz svoj narod", kazao je Vučić.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.