Vučić: Očekujem oštrije napade

Izvor: RTS, 18.Sep.2012, 14:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Očekujem oštrije napade

Očekujem da napadi na mene i stranku koju trenutno vodim postanu žešći i ne mislim da će se skoro završiti jer malo kome odgovara da se konačno neke stvari u Srbiji otvore, rekao potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Aleksandar Vučić.

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Aleksandar Vučić izjavio je da očekuje da će oni kojima ne odgovara obračun sa korupcijom u Srbiji inenzivirati napade na njega i >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Srpsku naprednu stranku.

Potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić rekao je da očekuje dobijanje datuma za početak pregovora sa EU do juna naredne godine.

On nije želeo da komentariše pisanje medija o tome da će se organizovati referendum "Kosovo ili EU", u slučaju da se Srbija nađe pred zahtevom da prizna nezavisnost Kosova, ali je poručio da će vlast poštovati Ustav.

Mi ćemo, naglasio je Vučić, da ispunimo sve što je prethodna Vlada "koja je bila neodgovorna" prihvatila da bi dobila izbore, ali, kako je rekao, imamo ograničenje koje se zove Ustav.

"Očekujem u narednom periodu da napadi na mene i stranku koju trenutno vodim budu još žešći i još veći, i ne mislim da će se skoro završiti, jer malo kome odgovara da se konačno neke stvari u Srbiji otvore", rekao je Vučić novinarima u Vojnotehničkom institutu.

On je poručio da će istrajati u obračunima sa korupcijom, i da, bez obzira kako će proći pojedinačni akteri te borbe, niko neće moći da pobedi državu Srbiju.

Vučić nije želeo da iznosi nove detalje o slučaju kupovine nemačkog udela u listu "Politika", poručivši da će se vlada postarati da državna imovina i prava države u tom mediju budu zaštićeni.

On nije želeo da iznese svoja saznanja o tome ko je vlasnika "Farmakoma" primorao da kupi pedeset odsto udela u "Politici", poručivši novinarima da to pitanje postave Miroslavu Bogićeviću.

"Ako mislite da je on bio strašno zaintresovan za novosadski 'Dnevnik' pošto mu je od neprocenjivog značaja za njegov biznis bilo kako će da izveštava čuveni visokotiražni novosadski 'Dnevnik', teško ćete me u to uvereti", rekao je Vučić.

Upitan da li je nova vlada spremna da se na neki način nagodi sa Bogićevićem, Vučić je rekao da on nije sklon protivpravnim nagodbama.

"Neki ljudi znaju da bi strpali pare u džep i da bi se dogovarali sa nekim biznismenima i, polazeći od sebe, oni zamišljaju da tako rade i neki drugi, ali kažem im da mi ne pada na pamet da to radim, samo neću da dozvolim nekim drugim ljudima kojima protivpravno delovanje nije strano da, kad vide da je neko u teškoj situaciji, krenu da otimaju imovinu", rekao je Vučić.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Očekujem sve oštrije napade na mene i SNS

Izvor: Akter, 18.Sep.2012

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Aleksandar Vučić izjavio je da očekuje da će oni kojima ne odgovara obračun sa korupcijom u Srbiji inenzivirati napade na njega i SNS

Nastavak na Akter...

Vučić: Nema nagodbe sa Bogićevićem

Izvor: Kurir, 18.Sep.2012

Ministar odbrane Aleksandar Vučić izjavio da očekuje da će oni kojima ne odgovara borba protiv korupcije intenzivirati napade na njega i SNS..BEOGRAD - Potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Aleksandar Vučić izjavio je da očekuje da će oni kojima ne odgovara obračun sa korupcijom u Srbiji...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.