Vučić: Neka dođe njih desetoro, sve ću da ih pobedim

Izvor: B92, 06.Mar.2017, 20:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Neka dođe njih desetoro, sve ću da ih pobedim

Predsednički kandidat vladajuće koalicije okupljene oko SNS Aleksandar Vučić izjavio je da će Srbija raditi na očuvanju mira u regionu.

On je dodao i da se nikada neće saglasiti s formiranjem kosovskih oružanih snaga.

Vučić je na mitingu u Mladenovcu kazao da regionu predstoji buran period, ali je naglasio da postoje granice koje Srbija ne prelazi "i nikad neće preći".

"Albanci na Kosovu i Metohiji, mimo sopstvenog Ustava koji mi ne priznajemo, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << hoće da formiraju svoju vojsku. Srbija se nikad neće saglasiti sa formiranjem kosovske vojske, mogu da pritiskaju koliko hoće, tražićemo mir, razgovaraću svakog dana sa kosovskim Albancima, ali znamo šta je srpsko i šta nikada nikome nećemo dati", kazao je Vučić.

On je naveo i da je obavešten da je Ministarstvo spoljnih poslova Hrvatske pozvalo ambasadora Srbije u Zagrebu povodom najave podizanja spomenika narodnom heroju Milanu Tepiću u Beogradu.

"Čeka me i put za Sarajevo za nekoliko dana, hoću da idem, ne zato što je lako, već zato što hoću da čuvam interese Srbije na svakom mestu", kazao je aktuelni srpski premijer.

Vučić je dodao da se, za razliku od kandidata opozicije za predsednika Srbije, borio za Srbe na Kosovu i Metohiji, za Srbe u Republici Srpskoj i za svakog građanina Srbije.

"Neka dođe njih desetoro, nemam problem s tim, sve ću da ih pobedim", kazao je Vučić.

Ministar spoljnih poslova i lider Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić rekao je da su predstojeći izbori "izbori za Srbiju, a ne za jednog čoveka".

"To je najozbiljnija stvar koja stoji pred jednom zemljom i samo jedan odgovor na to suštinsko pitanje, samo jedno ime, a to je Aleksandar Vučić. Zato nam je potreban nastavak politike koja nas je digla iz dosovskog blata", kazao je Dačić.

On je pozvao odbore svih stranaka vladajuće koalicije da nastupaju jedinstveno i glasaju za Aleksandra Vučića.

"Vučić je kandidat naroda Srbije i mi na ovim izborima glasamo za sve nas. Glas za Vučića je i glas za Socijalističku partiju Srbije, to je kao da sam ja kandidat", dodao je lider socijalista.

Govoreći na mitingu, ministar unutrašnjih poslova i potpredsednik SNS Nebojša Stefanović izjavio je da Srbija i njeni građani ne smeju dozvoliti da se zemlja vrati "u mračnu prošlost prethodne vlasti kada je vršen snažan pritisak na medije, kada su gašene fabrike, a narko-dileri bili najveći investitori".

Stefanović je pokazao izveštaj Saveta za borbu korupcije za period od 2008. do 2011. godine u kome je predsednica tog tela Verica Barać ukazala na postojanje pritisaka na medije i dodao da iz tog dokumenta za vreme prethodne vlasti nije bilo moguće videti ni slova.

Na mitingu su govorili i ministar za rad Aleksandar Vulin, direktor mladenovačke mlekare "Granice" Dragan Vukadinović i nekadašnji golman fudbalske reprezentacije Ivica Kralj, koji su pozvali građane za glasaju za Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima 2. aprila.

Skupu u Mladenovcu prisustvovali su i predsednica Narodne skupštine Maja Gojković, gradonačelnik Beograda Siniša Mali i funkcioneri stranaka vladajuće koalicije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.