Vučić: Mogu da sanjaju nestabilnost

Izvor: B92, 24.Feb.2014, 14:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Mogu da sanjaju nestabilnost

Beograd -- Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da građanima Srbije garantuje stabilnost i mir ko god da pobedi na izborima.

Vučić je rekao da to garantuje "nasuprot neodgovornim ljudima koji prizivaju nemire, a uopšte ne razumeju težinu posledica eventualne destabilizacije zemlje".

"Nisam video ni u drugim zemljama, a ni našoj, kad nešto urušavate i uništavate i kad nije demokratskom voljom sprovedeno, da donosi rezultate", rekao je Vučić.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
On je to izjavio posle pitanja novinara da prokomentariše izjave iz redova DS da Srbiji predstoji ukrajinski scenario ako SNS ostane na vlasti.

"Oni koji misle da se puškama brani ili osvaja vlast, daleko im lepa kuća. Nisam fasciniran ni metodama odbrane vlasti, ni metodama napadima na vlast", rekao je Vučić.

On je rekao da postoji srpska poslovica za neodgovorne i neozbiljne ljude koji, kako je naveo, ne razumeju teške posledice destabilizacije zemlje i zbog svoje lične mržnje i partijskih interesa to i žele.

"Što je babi milo, to joj se i snilo. Pa takve snove mogu samo da sanjaju", rekao je Vučić.

“Te snove mogu samo da sanjaju, ja garantujem stabilnost i mir građanima, ma ko da pobedi na ovim izborima, a oni koji misle da se puškom osvaja vlast – daleko im lepa kuća", rekao je Vučić.

Osvrćući se na događaje u Ukrajini, Vučić je na zajedničkoj konferenciji za novinare u vladi sa hrvatskom koleginicom Vesnom Pusić, rekao da ukrajinskom narodu želi sve najbolje, ali da Srbiji želi da samo na izborima menja vlast.

"Ne vidim da daje dobre rezultate kada se nešto urušava, kada se do toga nije došlo demokratskom voljom", rekao je Vučić.

Upitan kako komentariše to što policijski inspektori otkrivaju detalje sa saslušanja otpravnika poslova abmasade u Atini Branka Lazarevića, Vučić je najavio da će o tome govoriti sutra, kao i o različitim scenarijima, jer ne želi da loše govori o drugim Srbima pred gostima", uz poruku Pusićki da se nada da se ona zbog toga ne ljuti.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Mogu da sanjaju nestabilnost

Izvor: Studio B, 24.Feb.2014

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da građanima Srbije garantuje stabilnost i mir ko god da pobedi na izborima...Vučić je rekao da to garantuje "nasuprot neodgovornim ljudima koji prizivaju nemire, a uopšte ne razumeju težinu posledica eventualne destabilizacije zemlje"..."Nisam...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.