Vučić: MIting SNS-a 16. aprila

Izvor: B92, 01.Mar.2011, 15:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: MIting SNS-a 16. aprila

Beograd -- Naprednjaci će 16. aprila održati veliki miting u Beogradu, ako vlast ne bude raspisala vanredne parlamentarne izbore.

Sprpska napredna stranka zakazala je miting koji će, kako kažu u toj stranci, biti odlučujuć za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora i budućnost Srbije.

Izreka "ko čeka taj dočeka" izgleda da ne važi kada su u pitanju naprednjaci. A vremena za čekanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na odgovor vlasti kada će biti raspisani izbori, za SNS, više nema.

Režim je, kažu, odbio da odgovori na zahteve, ne SNS-a, već građana Srbije, iznet na mitingu u februaru.

Zamenik predsednika SNS-a Aleksandar Vučić podsetio je da vladajuća koalicija nije odgovorila na zahtev za raspisivanjem izbora, nije odgovorila šta je budućnost Telekoma Srbije, "ko su ubice Ranka Panića i ko je odgovoran za izbornu krađu u Boru".

Prema rečima Vučića, na skupu 16. aprila biće više ljudi nego na mitingu u februaru, koji ne žele da ih zamajavaju pričom o rekonstrukciji Vlade Srbije.

On nije precizirao ni koliko će protest trajati, niti taktiku i metode protesta, osim što je rekao da će biti miran i demokratski, ponovivši da je to miting "na kojem će biti doneta odluka o budućnosti Srbije".

Upitan da li će to biti skup na koji će poneti stiropor i neće se razilaziti do raspisivanja izbora, Vučić je pozvao novinare da ne nipodaštavaju ovaj miting i naglasio da je stiropor metafora za mirno i demokratsko okupljanje.

Potpredsednica DS-a Jelena Trivan kaže da je pravo opozicije da može mirno i demokratski da protestuje. Ipak, prema njenim rečima, razloga za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora nema.

Trivanova priznaje da nije tajna da u godini krize postoji nezadovljstvo građana, ali smatra i da naprednjaci ne nude nikakvu alternativu.

Narednih dana naprednjaci će sa Novom Srbijom i drugim, njima bliskim strankama, razraditi sve detalje aprilskog okupljanja.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

SNS najavio "odlučujući" miting

Izvor: Šumadija Press, 01.Mar.2011

Zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić najavio da će ta stranka održati 16. aprila u Beogradu miting, "odlučujući za raspisivanje vanrednih izbora".

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.