Vučić: Ko će biti odgovoran za poraz oko Kosmeta?!

Izvor: Vesti-online.com, 19.Avg.2010, 16:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Ko će biti odgovoran za poraz oko Kosmeta?!

Zamenik predsednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić zatražio je danas od državnog vrha da saopšti državnu strategiju pred razmatranje srpske rezolucije o Kosmetu u Generalnoj skupštini UN i upitao ko će biti odgovoran ako politika aktuelnih vlasti prema Kosmetu doživi poraz u Ujedinjenim nacijama.

Vučić je na konferenciji za novinare naveo da postoje saznanja da velike sile ne žele da razgovaraju sa Srbijom o eventualnoj izmeni teksta rezolucije, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je Srbija, kako je rekao, poslala u UN "bez konsultacija sa Rusijom, Kinom, SAD i EU", a očigledno je da taj tekst "neće moći da prođe".

Beogradski mediji preneli su, nezvanično, da je državni vrh Srbije uveren da je sadržaj rezolucije koju je Srbija podnela krajem jula najbolje moguće rešenje i da ne treba pristati na zahteve SAD i namoćnijih članica EU da tekst pretrpi suštinske izmene.

Da li je to istina, da li to znači da će velike sile posle debakla u UN tražiti od Srbije - brzo priznavanje nezavisnosti Kosmeta i to ne 'de jure' nego 'de fakto', te ko će snositi odgovornost ako politika aktuelnih vlasti prema Kosmetu doživi poraz u Ujedinjenim nacijama, zapitao je Vučić.

"Šta je politika Srbije i šta je ono što mi radimo i ko od vas snosi odgovornost za poraz naše politike", zapitao je on.

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara, ponovio tvrdnju da su politički angažovane sudije jedino kadrovi Demokratske stranke.

"Neke sudije jesu politički komesari Demokratske stranke", rekao je Vučić i ponovio da misli na članicu Vrhovnog kasacionog suda Sonju Brkić i republičkog javnog tužioca Zagorku Dolovac.

On je u prilog tome podsetio da je "tri meseca pre izbora Dolovac u emisiji Jugoslava Ćosića rekao da će (ona) biti postavljena kao kadar DS na tu funkciju".

"Niko na to nije reagovao, niti je pitao kako je moguće da je Vučić znao za to tri meseca ranije", rekao je zamenik predsednika SNS.

On je ponovio da na njegove tvrdnje DS obično odgovori kampanjom u medijima, koju realizuju savetnici predsednika Srbije, Nebojša Krstić i Jasmina Stojanov.

Vučić je rekao da mu nije poznato šta rade i da li primaju platu neizabrane sudije koje su prešle u SNS.

"Ali, znam da Zagorka Dolovac ima ogromna pitanja, kao funkcioner, ne Demokratske stranke, ali je izabrana od strane Demokratske stranke, i da ima više od 200.000 dinara platu. I to samo zato što je stranački funkcioner i partijski poslušnik", rekao je Vučić.

On je Tadićevim savetnicima "stavio na dušu" i jedno istraživanje javnog mnjenja u Srbiji, za koje tvrdi da je izmišljeno. "U poslednjih osam meseci nije bilo nijednog istraživanja javnog mnjenja u Srbiji, osim jednog podmetnutog, koje je navodno obavila renomirana agencija", tvrdi Vučić.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.