Izvor: S media, 18.Avg.2012, 21:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Glavni odbor iduće sedmice o stavu novosadskog SNS

Glavni odbor Srpske napredne stranke će iduće sedmice razgovarati o zahtevu novosadskog odbora naprednjaka da se ponovo glasa o sporazumu te stranke sa socijalistima, najavio je večeras lider SNS Aleksandar Vučić.

Vučić je rekao za RTS i da razume zašto je novosadski odbor SNS to zatržio, a uveren je da će s koalicinim partnerima naći način da prevaziđu nesporazume.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<
"Uskoro ćemo o tome razgovarati na sednici Glavnog odbora koju očekujem po mom povratku iz Moskve, koliko u toku sledeće nedelje", objasnio je on.

"Uveren sam da ćemo naći načcin da sa partnerima nesporazume prevaziđemo, a ako u tome ne uspemo nije kraj sveta", dodao je Vučih.

Predsednik Gradskog odbora SNS Novog Sada Miloš Vučević izjavio je ranije danas da će taj odbor uputiti zahtev vrhu stranke da Glavni odbor ponovo glasa o koalicionom sporazumu sa SPS-om, ukoliko SPS ne ispoštuje koalicioni sporazum o formiranju vlasti na svim nivoima.

Na vanrednoj konferenciji za novinare, Vučević je rekao da su novosadski naprednjaci od Gradskog odbora SPS juče dobili dopis po kome socijalisti, povodom inicijative za prekomponovanje gradske vlasti, "insistiraju na nekim uslovima koje SNS ne može da prepozna". Opširnije OVDE.

Potom je predsednik Pokrajinskog odbora SPS-a Vojvodine Dušan Bajatović izjavio da stav novosadskog odbora naprednjaka da se ponovo glasa o sporazumu te stranke i socijalista neće uticati na koaliciju dve stranke na republičkom nivou. Opširnije OVDE.

Lokalnu vlast u Novom Sadu čine socijalisti, Demokratska stranka i Liga socijaldemokrata Vojvodine, uz podršku Romske demokratsake stranke.

(Tanjug)

Foto: sns.org.rs/print screen RTS

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.