Vučić: Đilasu glavni partijski interes

Izvor: Večernje novosti, 24.Feb.2013, 17:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Đilasu glavni partijski interes

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić izjavio je danas da bi ponovo pozvao članicu Predsedništva DS Milicu Delević da učestvuje u delegaciji Srbije koja je boravila u Nemačkoj jer se, za razliku od lidera DS Dragana Đilasa, rukovodi isključivo državnim i nacionalnim interesima, a ne partijskim.Vučić je Tanjugu rekao da je Đilas svojom izjavom u kojoj je kritikovao odluku da Delević bude deo državne delegacije napravio jasno razliku između DS i SNS."Predsednik Demokratrske >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << stranke jasno je napravio razliku između nas i njih, njega i mene. Njemu je glavni interes politička partija, lični i partikularni interesi, a meni je interes bila Srbija, i zato se nisam dvoumio nijednog trenutka i ponovo bih pozvao gospođu Delević sa sobom u delegaciju", kazao je Vučić.On je dodao da je imao mnogo ljudi koje je mogao da povede na taj put, ali da mu je namera bila da pokaže jedinstvo Srbije po određenim pitanjima, želju Srbije da dobije datum za otpočinjanje pregovora što pre i želju Srbije da ima što više investicija.Pri tome se, podvukao je Vučić, "rukovodio isključivo državnim i nacionalnim interesima a ne partijskim"."Ponosan sam što se po tom pitanju razlikujemo. Te razlike su postojale i ranije, a danas su izraženije nego ikada i nadam se da će se u buduhnosti smanjivati", rekao je prvi potpredsednik Vlade.Istovremeno, Vučić je izrazio zadovoljstvo rezulatima posete delegacije Srbije Nemačkoj i naglasio da mu je drago što su u toj delegaciji učestvovali i predstavnici nekih parlamentarnih stranaka koje ne pripadaju vladajućoj kolaciji."To je bila moja želja, moja namera i moja molba", istakao je Vučić.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ĐILAS: Vučić da mi se izvini (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 24.Feb.2013

Potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić izjavio je da bi ponovo pozvao Milicu Delević da učestvuje u delegaciji Srbije. Đilas tvrdi da nikada nije branio da Delevićeva bude član državne delegacije

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.