Vučić: Biće teških dana

Izvor: B92, 28.Jun.2023, 12:36

Vučić: Biće teških dana

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, obratio se okupljenima tokom obelažavanja Vidovdana svečanim banketom u hotelu "Jugoslavija" u Beogradu.

Prisutnima su se obratili predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik SNS Miloš Vučević.

"Videli ste kako u prvim trenucima, za koje neki pomisle da su teški, mnogi okrenu glavu, prave se da ne vide šta se zbiva, neki malo pognu glavu, neki se okrenu i opsuju, računajući da imaju bolju priliku za tapšanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na ramenu na nekom drugom mestu. Ali ste videli da imate i veliki broj hrabrih i odvažnih, koji su iako udarani svakodnevno, najtežim udarcima pogađani, oa i kad su padali ustajali, uzvraćali i borili se, ne za sebe koliko za svoju zemlju, koliko za naše građane", rekao je Vučić i dodao:

"I ti ljudi bi trebalo da vam budu uzor. Biće teških dana. Ne znam kako će sve ići sa Kosovom i Metohijom. Pokušavaće da nam lome i ruše zemlju iznutra na sve moguće trikove i načine zato što niko ne želi da jedna mala Srbija bude samostalna i nezavisna, da donosi odluke mimo velikih sila, da donosi odluke u svom interesu, a ne u interesu velikih sila. Zato je važno da vi kao politički stub Srbije budete čvrsti i jaki", kazao je Vučić.

Vučić je rekao da vidi da su albanski mediji puni vesti da je njegov sin Danilo došao na Gračanicu na liturgiju, a ima majicu "predaja nije opcija".

"Evo, da im olakšam posao dok je još dole, dok mogu da postupaju tako junački kako postupaju prema svim Srbima, da im kažem da to misli svako od nas Vučića, da to misli najveći deo Srbije i da za nas predaja nije opcija", rekao je predsednik Srbije.

Predsednik Srbije je pozvao sve da budu dovoljno odgovorni i pametni. Kaže da je SNS uradio "više nego svi drugi".

Vučić je zamolio funkcionere stranke da obrate pažnju na obične ljude. Kazao je da očekuje mnogo problema na KiM, ali da "dajemo sve od sebe da sačuvamo mir".

"Oni koji imaju poverenje u nas neka znaju da je traganje za kompromisom izraz snage, a ne slabosti. Mi ćemo da biramo trenutak kada i kako ćemo na određene izazove da odgovorimo, uvek u skladu sa najvišim i najvažnijim interesima našeg naroda i naše države", rekao je on.

Zahvalio se SNS što će biti deo u jednom pokretu koji bi u ovim teškim trenucima trebalo da predstavlja vodeću političku snagu. Kazao je i da taj pokret nikad ne sme da odustane od ideje samostalne i nezavisne Srbije.

"Sloboda je zajedničko ime i pokretu koji će biti osnovan i SNS", zaključio je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Srpska napredna stranaka obeležava Vidovdan: Vučević okrtio ime novog pokreta koji najavljuje Vučić

Izvor: Danas, 28.Jun.2023

Vladajuća SNS obeležava danas Vidovdan. Miloš Vučević, predsednik SNS, rekao je na banketu u hotelu "Jugoslavija" da su naprednjaci osim njihove slave odlučili da se i na Vidovdan okupe.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.