Vučić: Biće mrtva trka na izborima

Izvor: BKTV News, 13.Mar.2014, 11:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Biće mrtva trka na izborima

Lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić ocenio je danas da će na izborima u nedelju biti “mrtva trka” i podsetio da je još ranije ocenio da će se ostale stranke, ako budu imale zajedno makar jedan glas više, ujediniti iste večeri.

„Nemam iluzija po tom pitanju. Jeste mrtva trka i ne zna se ishod ovih izbora“, podvukao je lider SNS gostujući u „Jutarnjem programu“ televizije „Pink“.
Na pitanje kako komentarise izjavu zamenika predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << PUPS-a Milana Krkobabića da postoji podela na levicu i desnicu, i da desnica trpa pare u svoj džep, a levica radi za narod, Vučić je kazao da bi, „ako se tako gleda, Krkobabić pripadao ekstremnoj desnici“.
„Ne želim da na takav način govorim o podelama na srpskoj političkoj sceni“, dodao je on.
Povodom najnovijih istraživanja javnog mnjenja, prema kojem će SNS imati 44 odsto glasova, a svi ostali, uključujući SPS – 43 odsto, Vučić je rekao da je sve izvesnije i realnije da će tako biti, i da su se oni koji su tvrdili da to nije istina zaprao pretvarali da to ne vide.
„Nas interesuje većinsko poverenje za reforme i budućnost. Ako uspemo da dobijemo više od njih, imaćemo priliku da radimo za buduće generacije, a ne za buduće izbore”, obećao je Vučić.
On je najavio da će razgovarati sa svim političkim akterima posle izbora, da će ih lično pozvati.
„Ja pozivam opozicione lidere lično. Pozivam i Čanka i Jovanovića i druge. Češće se ja javim njima, nego oni meni”, dodao je Vučić.
Vučić je istakao da je ova kampanja bila pristojnija nego ranije, da nije bilo groznih spotova koji su neki pravili u prethodnoj kampanji, te da je svako mogao da kaže šta želi.
On je podsetio da je mu nije uvek bilo lako da izdrži svu mržnju političkih protivnika prema njemu, da se trudio da ćuti i ne odgovara, ali da nije prehuctao kada se govorilo o državi i njenoj budućnosti.
Vučić je objasnio da se ne kaje i da neće reći nijednu ružnu reč o drugima, te dodao da o svakome od njih može da kaže i dobre stvari.
On  je još jednom zamerio Borisu Tadiću izjavu u vezi Beograda na vodi, rekavši da je razočaran njegovim istupom, jer ga, kako je dodao, Tadić poznaje, a zna i ljude koji su predstavili taj projekat juče.
„Zna da su to najozbiljniji ljudi u svetu, koju su izgradili desetine hiljada objekata. Neumesno je govoriti da je to izborni marketing. Da je to bio marketing drugačije bi se ponašali“, podvukao je Vučić dodajući da je sve što je govorila SNS u toku kampanje ispunjeno, navodeći kao primer i zajam od milijardu dolara kredita.
Izbor: tanjug.rs
Tweet
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.