Vučević ZAGRMEO posle oslobađajuće presude Predragu Bubalu: Gospodo sudije, kome služite- narodu ili lopovima?

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Dec.2017, 19:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučević ZAGRMEO posle oslobađajuće presude Predragu Bubalu: Gospodo sudije, kome služite- narodu ili lopovima?

Oštre reči

Potpredsednik Srpske napredne stranke, Miloš Vučević, našao se na meti medijske hajke nakon što je kritikovao oslobađajuću presudu bivšem ministru Predragu Bubalu koji je oslobođen odgovornosti za malverzacije tokom privatizacije "Luke Beograd".

Pročitajte i:

Bivše kompromitovane sudije, pripadnici opozicije, funkcioneri advokatskih komora udružili su se protiv njega uprkos tome što je prvi čovek Novog Sada izneo same >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << činjenice.

- Gospodo sudije, kad ćete da sudite po pravu i pravdi, a ne po sumi novca koju dobijate od dosovskih lopova koji su sproveli monstruozne prljačkaške privatizacije?! Kako da budete poštovani dok lopove oslobađate krivice? Kome služite, narodu ili lopovima? Kome se zaklinjete državi, Ustavu i pravnom poretku Srbije ili onima koji vam pune džepove dok u vaše ime sebi po ko zna koji put pišu oslobađajuće presude? Koliko košta vaša pravda? Koliko košta vaš obraz i čast da nas sve ubeđujete da lopovi nisu lopovi- upitao je on.

I pored agresivne kampanje koja se preko pojedinih medija povela protiv njega, Vulević ističe da ostaje pri svakoj izgovorenoj reči.

- I pored svih brutalnih napada, neću da odstupim od reči koje sam izgovorio, jer sam preneo ono što građani Srbije znaju da se dešava godinama. Kažu da ne priznajem nezavisno sudstvo. To je tačno, ne priznajem sudstvo koje je nezavisno od svog naroda i od svoje države- rekao je on.

Objasnio je kako nije mogao da ćuti ni kao pravnika, a ni kao građanin Srbije, jer je očigledno da ovde pravo i pravda nisu isto.

- Teško da je slučajno to što je sudija Danko Laušević, koji je oslobodio Bubala, isti onaj koji je doneo oslobađajuću presudu u slučaju "Kofer", pa je torba puna novca pala s neba i nestala. Teško d aje slučajno i to što advokat Vladimir Gajić brani nekadašnjeg ministra, a član je predsedništva stranke Vuka Jeremića. Podjednako čudna slučajnost je i to što je bivši sudija Vladimir Vučinić, koji je vratio pasoš vlasniku "Delta Holdinga", Miroslavu Miškoviću, sada funkcioner jeremićeve stranke- ističe Vučević.

On je naglasio da se čini kako pravda i zakon ne važe za neke centre moći i domaće tajkune.

- Mogu da mi prete, da me tuže, hapse i osude, ali neko mora da kaže istinu, a to je da postoji očigledna sprega tajkuna i pravosuđa- odlučno je završio Vučević.

U njegovu odbranu stao je i Milenko Jovanov, koji je rekao da je bilo samo pitanje vremena kada će se ova grupa ljudi obrušiti na Vučevića.

- Samo sam čekao kada će se javiti tajkunsko-kriminalistička banda kojom šefuje vođa surčinskog klana, Limun Nerandžić, kada će se javiti njegov potrčko Vuk Jeremić, Miškovićev sudija Vladimir Vučinić, uzurpator Advokatske komore Gajić i ostali- rekao je on.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.