Izvor: S media, 29.Avg.2012, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučević: Smenićemo gradonačelnika Novog Sada (VIDEO)

Predsednik novosadskog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Miloš Vučević izjavio je danas da opozicija u Skupštini Grada ima većinu za rušenje aktuelne vlasti predvodjene Demokratskom strankom.

Pošto je predsednica Skupštine grada Aleksandra Jerkov oko 15.45 ušla u praznu salu i konstatovala da >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << se sednica odlaže "do daljnjeg" jer u sali nema odbornika, odbornici opozicije su desetak minuta kasnije ušli u salu i pred novinarima se prebrojavali kako bi dokazali da ih ima 40 što je dovoljno za većinu.

Jerkov ne odgovara na mobilni

Vučević je odbornike prozivao po imenu i prezimenu, i pozvao Aleksandru Jerkov da se vrati i nastavi sednicu. Vučević je potom prislonio svoj mobilni telefon na mikrofon u sali, kako bi novinari preko zvučnika čuli da on navodno zove Aleksandru Jerkov, ali se s druge strane čuo signal odbijanja poziva.

Zakazala sednicu 45 minuta ranije

Na pitanje zbog čega odbornici opozicije nisu ranije ušli u salu,već su stojali ispred skupštinske zgrade, Vučević je rekao da u salu nisu ušli "iz principa", u znak protesta jer je Jerkov sednicu zakazala "45 minuta pre njenog održavanja".

Ocenio je da je Jerkov prekršila Poslovnik o radu skupštine jer nije na vreme obavestila odbornike o održavanju vanredne sednice. Jerkov je ranije kazala da, po Poslovniku, ne postoji najkraći, već samo najduži rok za zakazivanje sednice.

Ukupno 34 odbornika opozicije juče u podne su podnela zahtev za održavanje vanredne sednice gradskog parlamenta, na čijem se dnevnom redu trebalo da bude i zahtev za smenjivanje gradonačelnika i celokupne gradske vlasti.

Beta

Foto: Novine novosadske

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.