Vučević: Najava sklanjanja spomenika Stefanu Nemanji vređanje Srba

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Feb.2022, 11:09

Vučević: Najava sklanjanja spomenika Stefanu Nemanji vređanje Srba

Najava sklanjanja spomenika Stefanu Nemanji, rodonačelniku srpske srednjovekovne države, jeste za diskvalifikaciju nekog ko se kandiduje za gradonačelnika Beograda, izjavio je danas potpredsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević.

On je ocenio da je najava premeštanja ovog spomenika vređanje celokupnog srpskog naroda.

Vučević je naveo da će se narednih dana sa približavanjem Sretenja, kada se očekuje raspisivanje parlamentarnih i lokalnih izbora, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << videti formiranje budućih koalicija opozicionih stranaka i isticanje još kandidatura.

"Maske padaju, lica su jasnija, jasnije je i kako se finansiraju, ali ono što je nejasno od onih koji se kandiduju kao alternacija Vučiću i SNS-u jeste njihova politika. Jer, od njih smo čuli sve osim njihove stavove oko Kosova i Metohije, regiona, vojne neutralnosti, hoće li nastaviti započetu gradnju i investicioni ciklus", istakao je Vučević gostujući na TV Pink.

Komentarišući najavu kandidovanja Zdravka Ponoša na funkciju predsednika Srbije, ocenio je da je sramota ko nam je bio načelnik Generalštaba.

"Topio je tenkove i razoružavao vojsku a sada bi da vodi državu", rekao je Vučević.

Govorio je i o tome kako se u delu javnosti neozbiljno shvata priprema atentata na predsednika Srbije Aleksandra Vučića i da tajkunski mediji od toga prave parodiju i atmosferu kao iz filma "Balkanski špijun".

"Koliko je to neozbiljno pokazuje i to da kada je premijerka Ana Brnabić rekla da smo dobili zvanični dopis iz Evropola i jedne zemlje Evropske unije, dakle zvaničnih institucija, tajkuni iz opozicje, kao riba od tri slova sa brkovima se zalete i kažu da je to fikcija i fabrikovanje laži", rekao je Vučević.

Osvrćući se na posetu Gabriela Eskobara i Miroslava Lajčaka, istakao je da bi oni trebalo da budu svesni šta će biti ako Srbi na Kosovu i Metohiji ne budu mogli da izađu na izbore i glasaju, jer bi to bi bilo gaženje elementarnih ljudskih prava.

Dotakao se i situacije u Crnoj Gori i rekao da je neko spolja stisnuo taster i da se Demokratska partija socijalista (DPS) opet vraća na politicku scenu.

"Da bi se stvorila manjinska vlada koja se najavljuje, to može samo uz podršku DPS" ocenio je on.

Dodao je da je sasvim jasno da je Zdravko Krivokapić izgubio mandat i da je sam najvise kriv za to, jer nije ispunio svoju misiju i nije potpisao Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.