Vučević: Mali broj funkcionera SNS se politički okrenuo protiv Vučića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Maj.2021, 18:39

Vučević: Mali broj funkcionera SNS se politički okrenuo protiv Vučića

Ja sam predložio zaključak Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Novom Sadu da se pokrene postupak smene Nebojše Stefanovića sa svih državnih i stranačkih funkcija, izjavio je danas Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada i predsednik GO SNS u tom gradu.

Vučević je, gostujući u emisiji Pravi ugao, rekao da je rasprava o Stefanoviću pokazala objektivan pristup toj temi, ne samo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da li ima konkretnih dokaza ko je uključivao taster za prisluškivanje, ko je pravio transkripte i ko je izdao nalog za prisluškivanje.

"Postoji negde i objektivna, komandna odgovornost, da ako vodite jedan resor koji je nadležan za bezbednost svih građana, a iz njega se dešava napad na predsednika države i njegovu porodicu, postoji objektivna odgovornost u tom lancu komandovanja. Na taj način je izbegnuta svaka insinuacija i moguća zloupotreba toga da li ima ili nema dokaza ko je vršio prisluškivanje. SNS tu ne treba da zameni policijsku istragu, tužilaštvo i sud. Mi impliciramo političku odgovornost Stefanovića", istakao je Vučević.

On je dodao da tu nema odbrane, u smislu da Stefanović može da kaže da ne zna da se tako krupna stvar dešavala, kako niko nije primetio da se prisluškivač uključuje na predsednikov telefon, koji je pod posebnim režimom zaštite.

"Ja ne znam da li je i ko pritiskao taster, osim informacija iz medija. Radi se pojedinim pripadnicima MUP-a, bivša državna sekretarka Dijana Hrkaloviće je saslušavana više puta, ali je odbijala poligraf. Ja iz tog sleda informacija zaključujem da postoji i politička odgovornost. Zaključak GO Novi Sad je isključivo pitanje političke odgovornosti i stranka je vlasna da je utvrđuje. Ja ne mogu da impliciram ili isključim krivično-pravnu odgovornost", objasnio je Vučević.

On je istakao da mu je duša potpuno čista, jer je o ovome pričao 29. decembra 2019. Godine, na sednici Predsedništva i Glavnog odbora SNS, pred 500-600 članova Glavnog odbora, i dodao da je tada upozorio Aleksandra Vučića "da mu se pravi to što mu se pravi".

"Vučić je tada bio rezervisan prema mojim tvrdnjama, možda su one bile prenaglašene za mnoge u tom trenutku. Ono što se desilo išlo je u pravcu toga što sam ja nagovestio i nisam srećan zbog toga. To je bio moj politički stav o postojanju jednog malog broj funkcionera SNS koji se politički okrenuo protiv Vučića. Predsedništvo SNS je tada čulo moje mišljenje, što ne znači da su prihvatili to kao tačno. To je bilo moje mišljenje, moj stav, koji sam podelio tada javno. Očigledno je da moj stav u tom trenutku nije naišao na podršku. Ja ne kažem da je moj stav tada bio usamljen, jer bio je veliki aplauz kada sam to izneo. Članstvu najčešće bude krivo kada vidi kako se pojedinci bilo koje stranke ponašaju, a ima takvih pojedinaca i u SNS. Kako dolazimo do ovog danas? Verovatno na osnovu ovoga što je posle isplivalo nakon promena u MUP-u i što je bilo dostupnije kroz medije", rekao je on.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Dumanović (Oslobodjenje): Cilj rušenja Stefanovića je da Andrej preuzme beogradski SNS

Izvor: Beta, 21.Maj.2021, 12:59

Bivši pripadnik Uprave kriminalističke policije i predsednik Saveta za borbu protiv kriminala Pokreta "Oslobodjenje" Milan Dumanović ocenio je danas da je cilj pokušaja smene ministra odbrane i funkcionera Srpske napredne stranke (SNS) Nebojše Stefanovića da se omogući da brat predsednika Srbije...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.