Vrućina? A da uradimo nešto bilo bi jao Vučiću...

Izvor: B92, 04.Jun.2018, 18:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Vrućina? A da uradimo nešto bilo bi 'jao Vučiću'..."

Beograd -- Predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić je pred novinarima govorio o kandidatu za gradonačelnika Beograda, malinarima, opoziciji, Svetskom prvenstvu...

Vučić ke izjavio je da je predsednica opštine Savski venac Irena Vujović “budućnost Srpske napredne stranke i Srbije“ i tim rečima je odgovorio na pitanje da li ima nezadovoljnih među njegovim naprednjacima, nakon odluke da novi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << gradonačelnik Beograda bude Zoran Radojičić.

Podsećamo, u medijima se poslednjih meseci kao o glavnim kandidatima za to mesto pričalo o Ireni Vujović i Goranu Vesiću.

“Ne mislim da bilo ko ima pravo da bude nezadovoljan. Irena je budućnost Srpske napredne stranke, preostaje joj samo da usavrši određena znanja iz određenih oblasti. Ona je budućnost stranke i Srbije“, naveo je Vučić, nakon čega se okrenuo ka Siniši Malom i rekao: “Siniša, je l' si kukao negde? Možda i jeste, neće da kaže“.

Podsećamo, bivši gradonačelnik Beograda nedavno je imenovan za ministra finansija u Vladi Srbije.

Vučić je pred novinarima pričao i o malinarima, pisanjima kosovskih medija, opoziciji i reprezentaciji Srbije na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

“Šta ste se sakrili u hladovinu? Vrućina? Da nešto uradimo bilo bi ’jao Vučiću šta si nam sa zemljom uradio’, a ne možete malo da izdržite malo na suncu“, bile su prve reči koje je Vučić novinarima uputio pre nego što su usledila pitanja.

Govoreći o pisanju kosovskih medija da je Srbija duž administrativne granice sa Kosovom rasporedila vojsku, Vučić je rekao “neka pišu šta hoće“.

“Vrhovni komandat Vojske Srbije je predsednik republike, ne znam kakve to veze ima sa albanskim medijima? Od kada oni odlučuju gde će naša vojska? Vojske tamo nije bilo, ali neću da im se pravdam ni kada je bude bilo. U skladu sa Ustavom Srbije raspoređivaćemo vojsku gde god hoćemo“, navodi Vučić.

Na pitanje o pisanju lista “Danas“ da Srpska napredna stranka kupuje glasove u Nišu, Vučić je rekao:

“Kupujemo svoje glasove i svoje odbornike? O čemu se tu radi, objasnite mi? Koliko znam, mi u Nišu imamo 15-20 odbornika više od opozicije. Ili bi oni da kupe naše glasove, pa je to autoprojekcija? Pa da su danas izbori opozicija ne bi imala ni blizu koliko sada ima“.

Kako kaže, neka “Danas“ piše šta želi, ali ionako “mali broj ljudi hoće to da kupi“.

Vučić je potom pričao o tužbi koju je lider Narodne stranke Vuk Jeremić najavio protiv njega.

“Sve što sam rekao je apsolutna istina. Da li je normalno da neko ima 25 miliona evra? KRIK je pisao o tome, ne neko drugi, ne Vučić, ne Stefanović, već Krik. Odakle bre čoveče? I to sve između 2007. i 2012. godine. Ranije je imao samo ženin stan, a onda za pet godina 25 miliona evra. To sve pošteno stečeno? Ne, nego lopovlukom“, naveo je Vučić.

“Hapse ljudi, pohapsili sve oko njega, sve sa kojima se slika, samo njega ne. To je međunarodna kriminalna organizacija, lopovska banda. A tužba... Strašno sam se uplašio. Evo, ja nemam 25 miliona i nije mi ambasada Katara iz Berlina prebacila na račun 200.000 evra. Zamislite da meni neko prebaci taj novac... Tužite koliko hoćete. A tražili od mene 50 i 100 miliona da im platim. Odakle meni te pare? Oni naučili sve u milionima, ništa manje, ne konzumiraju“, dodao je on.

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da će tužiti predsednika Srbije Aleksandra Vučića zbog uvrede časti. "Bez dokaza kvalifikovan sam od predsednika Srbije kao vođa bande, što smatram povredom časti i ugleda", rekao je ranije Jeremić.

Na pitanje o kritici opozicije zbog najave da će reprezentacija Srbije ukoliko osvoji Svetsko prvenstvo u fudbalu dobiti 10 miliona evra, Vučić je rekao:

“Pravili su se pametni, kao ’on zna da neće da osvoje zlato’ i ’ako osvoje neće videti te pare’. Prvo, od naše reprezentacije ima samo pet ili šest kvalitetnijih, sa svima ostalima može da se igra. A i sa tim kvalitetnijim u 90 minuta svačega možeda bude. Naše je da motivišemo naše momke“.

Prema njegovim rečima, sve premije sportistima sada se isplaćuju u ruku od dva-tri dana, a nekada se čekalo dve godine.

“I da su tražili više, tražili bi više. Pa znate li šta znači za Srbiju da bude prvak sveta u fudbalu“, naveo je Vučić.

Osim toga, Vučić je govoreći o N1 rekao: “Da nema mene ne znam ni šta bi radili u programu, samo čekam u vremensku prognozu kada će da me ubace, još tu čast nisam imao“.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.