Vlast u Novom Pazaru formirali SNS i Ljajićeva stranka

Izvor: B92, 17.Avg.2020, 18:24

Vlast u Novom Pazaru formirali SNS i Ljajićeva stranka

Skupština grada Novog Pazara izabrala je na danas održanoj konstitutivnoj sednici za predsednika Skupštine doktorku Anelu Šemsović (SDP).

Za zamenika predsednika Skupštine imenovan je Albin Šabotić (SDP), a vlast u tom gradu činiće Ljajićeva SDP i koalicija okupljena oko SNS, dok će u opoziciji biti SPP I SDA.

Novopostavljena predsednica Skupštine grada Anela Šemsović je zahvalila svima koji su podržali njenu kandidaturu, te izrazila očekivanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da će gradski parlament u naredne četiri godine raditi konstruktivno i poručila da će biti predsednica svih građana.

Za izbor predsednice Skupštine i njenog zamenika glasalo je 26 odbornika.

Verifikovani su i odbornički mandati.

Mandati su verifikovani 21. odborniku sa liste “Za evropski Novi Pazar- Rasim Ljajić”, koja je u lokalnom parlamentu čini većinu, 11 odbornika sa liste ”Akademik Muamer Zukorlić-Stranka pravde i pomirenja (SPP) , za 9 odbrnika Stranke demokratske akcije i 6 odbornika sa liste „Aleksandar Vučić , Ivica Dačić - Za našu decu“.

Za sekretara Skupštine imenovan je Ahmedin Binjoš, a za zamenika sekretara Dimitrije Veselinović.

Usvojen je i izveštaj gradske izborne komisije o rezultatima lokalnih izbora u Novom Pazaru.

Rad konstitutivne sednice Skupštine grada pratili su i predstavnici Kancelarije OEBS-a u Novom Pazaru.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.