Vesić: Vučić pravi vladu koja ce štititi interese Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Jul.2022, 14:28

Vesić: Vučić pravi vladu koja ce štititi interese Srbije

Član Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Goran Vesić izjavio je danas da će predsednik Aleksandar Vučić predložiti mandatara, a SNS doneti odluku o sastavu nove vlade, koja će raditi samo u interesu Srbije.

"Svako ko je na javnoj funkciji ima obavezu da radi isključivo u interesu građana Srbije. Da čuva svoju zemlju i da rešava probleme ljudi", rekao je Vesić.

On >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je ponovio da ni predsednik Vučić ne vodi ni američku, ni rusku, ni nemačku, već srpsku politiku, a tako treba da se ponaša i buduća vlada.

Vesić je za TV Hepi rekao i da će Srbija, predstojeće zime, svakako biti obezbeđenija od drugih zemalja, jer se o tome mislilo na vreme.

"Sa obezbeđivanjem hrane i zakupom skladišnih kapaciteta u Mađarskoj, uspeli smo da obezbedimo dodatnu energetsku sigurnost. Ali, sa druge strane, mi nismo izolovano ostrvo, deo smo Evrope, što ne znači da se kriza neće odraziti na Srbiju. Nećemo moći da izbegnemo teške trenutke, ali ćemo svakako proći bolje od drugih", rekao je Vesić, a navodi se u saopštenju stranke.

Dodao je da je najvažniji zadatak nove vlade da obezbedi energetsku sigurnost i dovoljno hrane, te da budemo politički stabilni i izbegnemo rat.

"Naš stav je jasan od prvog dana po pitanju Rusije i Ukrajine. Ukrajina je članica UN, koja ima pravo na teritorijalni integritet, kao što i mi imamo pravo na to", rekao je Vesić.

Ponovio je da je Srbija vojno neutralna, ali ne i politički neutralna i nalazi se na putu priključenja EU.

"Imamo obavezu da pratimo politku EU, ali ne postoji saglasnost o jedinstvenoj politici EU, ni među zemljama članicama. Vodimo politiku u interesu Srbije, obezbeđujemo nastavak investicija, veće plate i penzije", rekao je Vesić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.