Veselinović: Vučić je inspirator nasilja nad studentima

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Jun.2019, 20:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veselinović: Vučić je inspirator nasilja nad studentima

Predsedavajući Saveza za Srbiju Janko Veselinović optužio je danas predsednika Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića da je inspirator fizičkih napada na studente u Novom Sad u.

"Umesto da se ozbiljno odnosi pema opoziciji i prema pobunjenom narodu, Aleksandar Vučić zove na fizički megdan, na obračun sa političkim neistomišljenicima. To je poruka njegovim satrapima da se obračunavaju letvama i šipkama sa političkim neistomišljenicima, to je dokaz >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da vrh stranke produkuje nasilje", rekao je Veselinović na konferenciji za novinare u Novom Sadu, kojoj su prisustvovali lideri te opozicione koalicije.

Visoki funkcioner Narodne stranke Borislav Novaković rekao je da postoje indicije da je u nasilju nad studentima učestvovao Mitar Delibašić, aktivista SNS-a iz Vrbasa, i dodao da je koordinator SNS-a za Vrbas Srđan Kružević, koji je i zamenik gradonačelnika Novog Sada.

"Zato je to što ćuti gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević vrlo indikativno. Bilo bi dobro da budu saslušani Vučević, Kružević i Delibašić", kazao je Novaković i dodao da se, od kada postoji Novosadski univerzitet, nije desilo da budu pretučena tri studenta.

Janko Veselinović je dodao da je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao neistinu kada je saopštio da je uhapšen jedan od osumnjičenih za napad na studenta Dejana Bagarića.

On je dodao da je iz tužilaštva stigao odgovor da je ta osoba saslušana ali da nije bilo osnova za dalje postupanje protiv nje.

Veselinović je naveo da je u poslednjih šest meseci u Srbiji pretučeno 11 ljudi i pokazao fotografije žrtava, uz navode da policija nije pronašla niti jednog počinioca.

"Zahtevamo istragu. Ko je počinio nasilje i po čijem nalogu. Borićemo se svim mirnim sredstvima protiv nasilja", poručio je Veselinović.

On je optužio Radio-televiziju Vojvodine da podržava i opravdava nasilje, tako što prenosi pisanje tabloida o studentskim protestima u Novom Sadu, a u tim tekstovima se navodi da je opozicija tuču huligana levičara i desničara predstavila kao prebijanje studenata.

"Niko od političkih predstavnika Grada Novog Sada i Vojvodine se nije oglasio povodom prebijanja", kazao je Veselinović.

Konferenciji za novinare su prisustvovali i lideri SzS Dragan Đilas, Zoran Lutovac, Borko Stefanović, Boško Obradović i drugi funkcioneri te koalicije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Veselinović: Vučić je inspirator nasilja nad studentima

Izvor: Beta, 14.Jun.2019

Predsedavajući Saveza za Srbiju Janko Veselinović optužio je danas predsednika Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića da je inspirator fizičkih napada na studente u Novom Sad u."Umesto da se ozbiljno odnosi pema opoziciji i prema pobunjenom narodu, Aleksandar Vučić zove na fizički...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.