Velimir Ilić nije za saradnju sa strankama iz vlasti

Izvor: Glas javnosti, 19.Jan.2011, 07:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velimir Ilić nije za saradnju sa strankama iz vlasti

BEOGRAD - Lider Nove Srbije Velimir Ilić izjavio je da bi eventualna saradnja NS i Srpske napredne stranke sa strankama vladajuće koalicije devalvirala njihov značaj i bila veliko razočarenje za građane Srbije.

"Naša koalicija (NS i SNS) će pobediti na izborima, jer je narod za promene, a mi ćemo biti nosioci tih promena", rekao je Ilić na konferenciji za novinare i ponovio da su vanredni parlamentarni izbori jedino rešenje za situaciju u zemlji.

On je naveo >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << da je "Srbija prevarena, jer je ukazala poverenje ljudima koji ne mogu da ispune data obećanja, zemlja je u velikim problemima, a da svaki dan sa ovom vladom predstavlja problem više".

Ilić je ocenio da do najavljene rekonstrukcije vlade neće doći, jer je za izradu i donošenje odgovarajućeg pravnog okvira, koji bi to omogućio, potrebno najmanje šest meseci, a Srbija se nalazi u predizbornoj godini.

Prema njegovim rečima, ideja o smanjenju broja poslanika u Skupštini Srbije potekla je od lidera DS i šefa države Borisa Tadića i zato je nejasno zašto stranke iz vlasti kritikuju predlog za promenu Ustava koji su nedavno podneli naprednjaci.

Da 2011. godina neće biti bolja, pored ozbiljnih problema u privredi, pada kupovne moći, porasta cena, malih plata, otpuštanja i novih zaduživanja, dodao je Ilić, pokazuje i nedavno usvojen budžet, koji nije razvojni.

"Zato tražimo vanredne izbore, država je upala u apatiju, premijer se danima ne pojavljuje", rekao je lider NS, istakavši da je Srbiji potrebna nova, mala operativna vlada i da bi zemlja trebalo da se razvija, a ne da od izbora do izbora preživljava na socijalnom budžetu.

Ilić je pozvao sve opozicione stranke na miting, koji su za 5. februar najavili naprednjaci, kako bi izrazili neslaganje za politikom aktuelne vlasti, navodeći da će to biti miran demokratski protest, a ne demonstracije.

Upitan za mišljenje o predlogu Mlađana Dinkića za regionalizaciju i izmeštanju državnih institucija iz glavnog grada, on je rekao da bi takvo "seljakanje i podela na regione doneli samo dodatne troškove".

Prema njegovim rečima, "Dinkić samo obećava, stalno izmišlja nešto novo, ali obećanja ne ispunjava".

Sakupljali ste milion potpisa koje je Tadic odbacio, sad ste prikupili potpise za izmenu Ustava a zavrsit ce isto kao i prvi potpisi. Onda ste organizirali protesni skup na kome se spalila americka ambasada i jedan covek je izgubio zivot. Sta znaci to mirne demonstracije. Ko ce da se osvrne na te mirne demonstracije. Sad bi Velja Ilic odjednom da glumi Gandija a kad je rusio Milosevica imali su spremni naoruzane ljude, palili su skupstinu i razbili pola Beograda. Ove koje zelite srusiti su vasi prijatelji koji su rusili rezim, oni priznaju samo silu i to Velja Ilic dobro zna. Za ciji racun vi pripremate taj cirkus ko vam je dao pare da ga trosite na te gluposti. Cilj je svetu pokazati kako u Srbiji ima i demokrata koji mogu na miran nacin preuzeti vlast, a ta vlast je daleko hiljadama milja od vas.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.