VUČIĆ U PUNOJ ARENI: Obavezujem se... (FOTO)

Izvor: Mondo, 24.Mar.2017, 17:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VUČIĆ U PUNOJ ARENI: Obavezujem se... (FOTO)

Srpska napredna stranka održala je predizborni miting u punoj beogradskoj Kombank areni. Vučić poručio: Obavezujem se svakom građaninu Srbije da nikada svoju dužnost neću shvatiti olako.

Lider SNS Aleksandar Vučić popeo se na binu uz veliki aplauz pristalica i istakao da od Srbije neće ništa da uzme, već da je spreman da joj sve da.

"Obavezujem se svakom građaninu Srbije, čoveku, ženi, detetu da nikada svoju dužnost, duznost koja nosi ime ove >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << države i naroda, neću shvatiti olako, da neću nikada biti veći od nje, da zemlji nikada neću ništa da uzmem, da ću biti spreman sve da joj pružim i dam", istakao je Vučić i dodao da je "Srbija naša osnovna vrednost, vera i tačka oslonca".

Vučić je istakao i da Srbija unazad više ne ide.

"Ide napred, ide brže, ide bolje, i ići će jače", kazao je Vučić i dodao da ako nekome do danas nije bilo jasno zašto "trči ovu trku", sada može da dobije odgovor bez ikakve sumnje - da time postaje deo velike istorije i ogromne časti.

Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

"Vaše ruke su moje ruke, vaši glasovi su moj glas, vaša snaga je moja snaga. Samo uz vas mogu da postojim, samo uz vas mogu da radim i služim, i pred svima ostalima i celim svetom mogu, moram i hoću da stojim uspravno, jer znam ko je iza mene, i znam šta je iza mene", poručio je Vučić.

On je dodao da vidi dobro srpski narod, da nema nikakvu sumnju u njegovu veličinu, i podvukao:

"Neće više biti pitanja bez odgovora i puteva bez cilja, lutanja...Srbija unazad više ne ide. Ide napred, ide brže, ide bolje, i ići će jače", naglasio je Vučić.

Premijer se podsetio i 1999. godine i početka bombardovanja: "Danas je 24. mart težak dan za svakog od nas. Isto kao i pre 18 godina kada su počele da padaju bombe. Taj osećaj nemoći da odbranimo sebe i bližnje i kažem više se nikada neće ponoviti i više nikada Srbija neće ginuti, nema više nesreća i poraza".

"Kad kažem Srbija, ne mislim na naciju ratnika, već radnih i poštenih ljudi, oslobođenih od zla i mržnje, koji se bore za svoju budućnost, koji grade fabrike, koji grade državu svojim znanjem i radom, a ne oružjem. Ne plaši se više Srbija nikoga, ona je stala na noge drži se jako i biće još jača", ocenio je Vučić.

On je zahvalio pristalicama na čistoj kampanji, napominjući da je stranka jednom pogrešila i da se odmah izvinila, dok drugi to ne čine.

Neka im je prosto, neka mrze, neka njih muči i proganja, rekao je Vučić i poručio da su na njega jednog "desetorica protiv".

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Nakon intoniranja himne Bože pravde miting je zvanično počeo. Na skupu su bile i mnogobrojne javne ličnosti, među kojima pevačica Svetlana Ceca Ražnatović, kao i doktorka Nada Macura.



Pristalice naprednjaka u Beograd su došli i iz drugih gradova u Srbiji, organizovano autobusima.

Pred početak mitinga okupljene je zabavljao Amadeus bend.



Foto: MONDO, Miloš Đorelijevski

Mediji javljaju da je na skupu prisutno oko 45.000 pristalica Srpske napredne stranke.

Foto: Pritnscreen/Facebook

U Kombank areni je bio i biznismen Bogoljub Karić, ministri, političari, i druge javne ličnosti...



Kako je javio reporter MONDA, Vučić je u punu Arenu ušao zajedno s Tomislavom Nikolićem.

Vučićeve pristalice nosile su stranačke zastave partija vladajuće koalicije, ali i zastave Srbije, a mnogi su bili obučeni u majice na kojima piše "SNS-AV-Brže, jače, bolje".





Foto: MONDO, Miloš Đorelijevski Amadeus bend

Skup su pratili brojni domaći i strani mediji, za koje je priređeno bogato posluženje.

Foto: MONDO, Miloš Đorelijevski Posluženje za novinare

-----------------------------------------------------------------------

17.42 - Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić rekao je okupljenima da se obavezuje svakom građaninu Srbije da nikada svoju dužnost, koja nosi ime države i naroda, neće shvatati olako. Neću biti veći od nje, neću od nje ništa da uzmem, a spreman sam sve da joj dam, poručio je danas premijer Srbije.

Foto: Facebook/printscreen

"Želim da budem predsednik svih vas, bez želje da delim, bez namere da sudim, svestan sopstvene pokornosti i podređenosti pred vama", rekao je Vučić.

 17.35 - Glumac Lazar Ristovski rekao je da je Aleksandar Vučić jedan ozbiljan političar, zbog čega je odlučio da ga podrži. "On je jedan ozbiljan političar, jeste da on navija za Zvezdum a ja za Partizan, ali obojica navijamo za Srbiju", kazao je Ristovski.

17.30 - Praunuk književnika Lava Tolstoja, presdednik državne Dume, član Jedinstvene Rusije Petar Tolstoj, rekao je da će Rusija uvek biti uz Srbiju i izvinio se Srbiji i srpskom narodu, što pre 18 godina njegova zemlja nije mogla da spreči bombardovanje."Ovde sam da vam prensem lične pozdrave, ruske Dume i Vladimira Vladimiroviča Putina. Danas je tužan datum u istoriji srpskog narod, Srbija je bila izložena agresiji NATO pakta. Ta odluka je bila u suprotnosti sa međunarodnim pravdom. Tada Rusija nije mogla da pomogne Srbiji, izvinite zbog toga".

17.14 - Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić rekao je da bi Srbija bila jaka mora da bude stabilna i  da je zato Aleksandar Vučić naš zajednički predsednički kandidat. "Na jednoj strani imamo stabilnost, sigurnost i kontinuitet, a na drugoj destrukciju i pometnju.... Svima želim da skrenem pažnju da na ovim izborima učestvuju izmišljeni likovi čiji je cilj avanturizam... nemojte glasati za Preletačevića, Čanka... i za one koji su zadužili zemlju, zatvorili fabrike i otpustili ljude." Dačić je istakao da Vučić nije eksperiment, već gotov politički proizvod. "Pa da li mislite da bi Putin i Angela Merkel primili nekog za koga nisu sigurni da će pobediti na izborima", upitao je Dačić.

17.03 - Ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto rekao je da je Aleksandar Vučić preduzeo naporne korake i prihvatio kompromise koje mogu samo da prihvate hrabri ljudi i lideri. Vučić je to, hrabar lider i hrabar čovek, istakao je Sijarto. "Dragi Aleksandre i srpski prijatelji, obećavam da nećemo dozvoliti da neka članica blokira vaše evropske integracije", dodao je.

Foto: Printscreen/Facebook

16.50 - Bivši kancelar Nemačke Gerhard Šreder rekao je okupljenima na skupu da je došao u Beograd da podrži one koji su se opredili za Evropu, a to se pre svega odnosi na Aleksandra Vučića koji je kao premijer predano radio na tome. Aleksandar Vučić je simbol evropske perspektive Srbije, istakao je Šreder.

Foto: Printscreen/Facebook



16.40 - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić prvi se obratio okupljenima u Kombank areni. "Odvikao sam se od aplauza, izabrali ste Aleksandra Vučića i došao sam danas ovde da podržim njegovu kandidaturu za predsedničkog kandidata. U poltici smo 25 godina, prošli smo sve... Želim da pobediš i pobedićeš." On je rekao da je Vučiću uvek bio oslonac, kao i da će mu biti oslonac u budućnosti.

Nikolić "naprednjacima": Sad mi kažite sve u lice!Ko sve dolazi na miting SNS u Beogradu
Pogledaj vesti o: Beogradska Arena

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.