VUČIĆ POZVAN U ZAGREB Kongres evropskih narodnjaka, Plenković poručuje: Ako želi doći, neka dođe

Izvor: Press, 07.Nov.2019, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VUČIĆ POZVAN U ZAGREB Kongres evropskih narodnjaka, Plenković poručuje: "Ako želi doći, neka dođe"

U Zagrebu se od 19. do 21. novembra održava Kongres Evropske narodne partije, a organizatori očekuju i učešće lidera Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Vučića.
Foto:blic
Na listi govornika, objavljenoj na zvaničnoj mobilnoj aplikaciji zagrebačkog Kongresa EPP, nalazi se i Vučić, čije je obraćanje planirano za 20. novembar.
Na Kongresu se očekuje oko 2.000 delegata >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << iz više od 40 zemalja.

Najavljen je dolazak Ursule fon der Lajen, Donalda Tuska, Dejvida Mekalistera, Silvija Belruskonija i drugih.
Hrvatske medije, međutim, posebno je interesovalo pitanje učešća lidera vodeće stranke i predsednika Srbije, koje on još nije potvrdio, pa su o tome pitali i domaćina skupa, hrvatskog premijera Andreja Plenkovića.
- Pozvan je i, ako želi doći, neka dođe - prokomentarisao je Plenković, prenosi Index.hr.
Plenković se osvrnuo i na navode pojedinih medija da će se Vučić tokom boravka u Zagrebu obratiti u Hrvatskom saboru, navodeći da to nije tačno.
Foto: European Commission / Promo
Andrej Plenković
On je rekao da je politička skupština koja se prvi dan održava u Saboru, sastanak "niži" od kongresa.
- Nije dobro iznositi laži u etar, koje onda svi prenose. To je važno za kulturu medija, ne treba lagati - rekao je Plenković.

On je naveo da će se Kongres održati u Areni, da je pripreman veoma dugo i da će doći više od 2.000 ljudi, prenela je N1 televizija iz Zagreba.
Na pitanje je li u redu da se Vučić pojavi na skupu EPP-a u Zagrebu, koji se održava nakon obeležavanja godišnjice pada Vukovara, Plenković je novinarima kazao da mu nije jasno zašto vežu ta dva događaja.
- Ja još jednom objašnjavam, kongres EPP-a je definisan pre dve godine da će se održati sada. Svi članovi EPP-a su pozvani, a ko će od njih doći znaćemo kad potvrde. Zašto mistifikujemo nešto? Ja apelujem na sve vas da snizite ton činjenju nenormalnog nečega što nije nenormalno - rekao je Plenković.
On je dodao da će svi učesnici Kongresa biti poznati tek kada potvrde svoj dolazak.

Skup EPP traje tri dana, deo programa prvog dana biće održan u hrvatskom Saboru, dok se najveći deo programa održava u Areni Zagreb.
Srpska napredna stranka (SNS) je postala pridružena članica EPP-a u novembru 2016 godine, što je najveći stepen pridruživanja koji može da ima stranka iz zemlje koja nije članica EU.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Kosor: Vučić nema šta raditi u Hrvatskoj

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Nov.2019

ZAGREB - Informacija da će predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u Hrvatskoj prisustvovati Kongresu Evropske narodne stranke (EPP) u svojstvu predsjednika Srpske napredne stranke je na Twitteru komentarisala Jadranka Kosor.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.