Izvor: S media, 07.Apr.2013, 13:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VUČIĆ I SNS ODLUČILI DA KAŽU NE: Ne potpisujemo ništa, ali nastavljamo pregovore! (VIDEO)

Predsedništvo SNS zaključilo je danas da predloži Vladi da ne potpisuje u utorak sporazum, koji, kako je rekao lider stranke Aleksandar Vučić, "nismo ni videli i čiji pojedini delovi ne uvažavaju ni minimum nacionalnih interesa."

Lider SNS-a i prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao da će ta stranka Vladi predložiti da zatraži hitan nastavak pregovora. - >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Ne potpisujemo, ali nastavljamo pregovore - rekao je Vučić.

- Odugovlačenje, taktiziranje i gubljenje vremena nikome ne odgovara, ni Beogradu, ni Prištini, ni Srbima na Kosovu i Metohiji - rekao je Vučić.

- Lično sam veoma razočaran ponudom EU... Ali, da li to znači da treba da zatvorimo vrata ka EU? Ova stranka to neće uraditi - dodao je Vučić.

Upitan za stav povodom izjave predsednika Srbije Tomislava Nikolića da bi dijalog ukoliko se vodi "o odnosima Srbije i Kosova" trebalo da pređe pod okrilje UN, Vučić je rekao "da bi bilo lepo, ali da nije siguran da je to realno".

Vučić, koji je i prvi potpredsednik vlade, ocenio je i da će vlada podržati predlog SNS da se sporazum ne potpiše u utorak, da se nastavi dijalog i da zatraži dodatne garancije za Srbe, i dodao da će podrška biti jedinstvena.

- Kad budemo mislili da nešto treba da se potpiše, ja ću da izađem pred vas i kažem zašto nešto treba da se potpiše - rekao je Vučić.

Prvi potporedsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić nagovestio je da Srbija u utorak neće potpisati sporazum o Kosovu, ali je istakao da će tražiti produženje pregovora i da je uveren da ćemo to dobiti. "Tako da u utorak nije kraj", rekao je Vučić. Opširnije OVDE.

(S media, Tanjug)

Foto: Beta, Miloš Miškov, AV


Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.