Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Feb.2020, 21:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uz račun Infostana, brošura sa sloganom SNS

Uz decembarski i januarski račun za Infostan, na adresu velikog broja beogradskih domaćinstava stigla je i brošura koja aludira na predizborni slogan Srpske napredne stranke iz 2018. godine.

Kako prenosi N1, u njoj je i najava onoga što će gradska vlast uraditi u narednom periodu novcem iz budžeta. Iz Saveza za Srbiju takav potez ocenjuju kao propagandnu vladajuće stranke, dok u SNS-u tvrde da samo polažu račune građanima.

Da li je politička kampanja >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Srpske napredne stranke počela i pre zvanične kampanje? Uz januarski račun za Infostan, Marku Stojkoviću je stigao i dodatak u kojem se navodi šta je aktelna gradska vlast uradila, šta planira i sve to pod dobro poznatim sloganom - "Zato što volimo Beograd".

"Ovo je prvi put za vreme bilo koje vlasti da se u koverti od bilo kog računa, Infostana, bilo čega, uz to deli propagandni materijal bilo koje stranke, ovog puta, konkretno stranke na vlasti. Da je to stajalo recimo sandučetu, kao neki od najobičnijih flajera, što dobijamo kao razne reklame, ja na to ni ne obratim pažnju, bacim u đubre ili bacim pogled ili odložim, ali ovo sam našao u koverti", rekao je Stojković.

U brošuri je između ostalog navedeno i koliko je gradski budžet iznosio od 1994. do 2020. godine, i zaključak da je gradska kasa najpunija upravo danas.

Nikola Jovanović iz Saveza za Srbiju nema dilemu. Na delu je, navodi, propaganda Srpske napredne stranke, ali i zloupotreba Zakona o agenciji za borbu protiv korupcije.

"Na 700.000 domaćinstava je poslat letak koji je naslovljen, kao lista SNS-a koja je učestvovala 2018. na izborima - što je skandal, što je ponižavanje građana i što je zloupotreba javnih resursa. Ovim letkom su prekršili zaključak Vlade o strogoj zabrani funkcionerske kampanje, tako da su sami sebi uskočili u usta, samo mesec dana nakon usvajanja zaključka Vlade", ističe Jovanović (Narodna stranka).

Zbog čega se brošura sa sloganom koji aludira na politički šalje građanima?

Odgovor na to pitanje N1 nije stigao ni iz kabineta gradonačelnika, ni od njegovog zamenika. Jedini predstavnik gradske vlasti koji se o tome oglasio je zamenik šefa odborničke grupe SNS u gradskoj skupštini Radoslav Marjanović. On je odbacio navode iz saopštenja Saveza za Srbiju i optužio ga za pokušaj prikupljanja političkih poena. Reč je, kaže, o polaganju računa građanima, što prethodna vlast Demokratske stranke nije radila.

"Takav stav Saveza za Srbiju je potpuno očekivan, jer neće moći da nastave da obmanjuju javnost, šire dezinformacije i fabrikuju afere kojima pokušavaju da prikupe političke poene, jer zapravo nikakvu drugu politiku i plan nemaju da ponude građanima", naveo je Radoslav Marjanović, zamenik šefa odborničke grupe SNS u Skupštini Grada Beograda.

U odborničkoj grupi Saveza za Srbiju uvereni su, međutim, da je na delu zloupotreba javnih sredstava u cilju promocije vladajuće stranke. Zbog toga je Nikola Jovanović najavio podnošenje prijave protiv gradskih vlasti.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.