Usvojeno autentično tumačenje Zakona o privatizaciji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Mar.2016, 16:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Usvojeno autentično tumačenje Zakona o privatizaciji

Skupština Srbije usvojila je Autentično tumačenje Zakona o privatizaciji, na predlog poslanice SNS Aleksandre Tomić.

Tomić je u obrazloženju ukazala da postoje nedoumice koje su se pojavile u praksi prilikom sprovođenja postupka privatizacije, odnosno prodaje imovine metodom javnog prikupljanja ponuda sa javnim nadmetanjem - da li prodavac može, uz saglasnost kupca, izvršiti izmenu ugovora o prodaji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << imovine, nakon proglašenja za kupca učesnika koji je istakao najvišu ponudu, a pre zaključenja ugovora o prodaji.

Tomić kaže da su se te nedoumice pojavile usled različitog tumačenja instituta "ugovora po pristupu".

Navodi se i da se postavilo pitanje da li se prodaja više delova imovine može sprovesti u jednom postupku privatizacije i da li je u tom slučaju moguće postavljati posebne kvalifikacione uslove usmerene na dobijanje najveće moguće cene za sve delove koji su predmet prodaje.

Jedna od nedoumica je pitanje da li je u skladu sa relevantnim odredbama Zakona o privatizaciji prihvatanje ponude ponuđača u postupku privatizacije i prodaje imovine metodom javnog prikupljanja ponuda sa javnim nadmetanjem, a koji ponuđač nudi minimalnu početnu cenu utvrđenu Programom javnim pozivom, ali istovremeno predlaže da ne preuzme kompletnu imovinu koja je predmet prodaje nego samo njen određeni deo.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.