Umesto da izađe na TV duel, Đilas tuži RTS

Izvor: Mondo, 30.Sep.2018, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Umesto da izađe na TV duel, Đilas tuži RTS"

Član Predsedništva SNS Goran Vesić osudio je danas postupak jednog od lidera Saveza za Srbiju Dragana Đilasa, koji je tužio RTS posle Vesićevog poziva da u TV duelu objasni kako se obogatio dok je obavljao javne funkcije.

Foto: Mondo/Stefan Stojanović

"Umesto da prihvati moj poziv na TV duel kako bismo pred građanima Srbije raspravili kako je uništio PKB, kako se obogatio na javnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << funkciji i kako je upravljao medijima dok je bio na vlasti, Đilas tuži RTS zbog moje izjave!? Neverovatno!", naveo je u saopštenju Vesić.

On je ocenio da ta tužba pokazuje pravo lice Dragana Đilasa.

"On tužbom želi da uređuje program javnog servisa i da zabrani da gostuje bilo ko ko sme da govori o tome kako se bogatio dok je bio na vlasti. Da nije tako, Đilas bi izašao na TV duel sa mnom ili bi tužio mene, pa bismo na sudu dokazivali kako je krao. Zato je Đilasova tužba protiv glavnog urednika RTS za reči koje sam ja izgovorio u programu koji je emitovan uživo, pokušaj da se utiče na uređivačku politiku javnog servisa i pritisak na medije. Jednostavno, Đilas je naučio da uređuje medije, a posebno RTS, dok je bio na vlasti, pa bi to da radi ponovo", rekao je Vesić.

On je ponovo pozvao Đilasa na TV duel "umesto što tuži medije koji se usude da pozovu u program nekoga ko se usudi da priča o njemu".

"Pa da u duelu pričamo o PKB-u, ali i o tome kako je trgovao reklamnim sekundama sa istim tim RTS-om dok je bio Tadićev direktor Narodne kancelarije, Koštuničin ministar i tajkunski gradonačelnik. Kako je promet Đilsovih firmi u trgovini sa RTS bio preko 70 miliona evra, kako je obim posla njegovih kompanija od kako je došao na vlast porastao i preko hiljadu puta i kako je oteo zemlju namenjenu rekreaciji dece i omladine u Pionirskom gradu i napravio Kuću Velikog brata", rekao je Vesić.

"Na kraju, ne mogu da ne primetim kako ovaj tajkun tužeći javni servis traži 100.000 hiljada dinara. Navika je čudo. Ni sada Đilas ne propušta da uzme neki dinar od javnog servisa. Svejedno je njemu da li je to 100 hiljada dinara za tužbu ili milioni evra za trgovinu sekundama. Važno je da Đilas uzima državne pare", zaključio je Vesić.

Đilas je podneo tužbu protiv glavnog i odgovornog urednika RTS jer javni servis nije objavio njegov odgovor na tvrdnje koje je zamenik gradonačelnika izneo na toj televiziji.

U tužbi upućenoj Višem sudu u Beogradu navodi se da je Vesić u Jutarnjem programu 22. septembra izneo niz netačnih informacija u kojima je između ostalog pominjao i podnosioca tužbe.

RTS, međutim, nije objavio odgovor do druge naredne emisije, pa je Đilas podneo tužbu, kako bi bio objavljen njegov odgovor, a u suprotnom - zahteva 100. 000 dinara.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.