Ulazak SNS u vlast ne bi doneo ništa dobro

Izvor: Akter, 19.Avg.2014, 16:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ulazak SNS u vlast ne bi doneo ništa dobro

Za Demokratsku stranku je neprihvatljiva ideja o koncentarcionoj vladi u pokrajini jer smatra da je ulazak SNS u vlast, kao i neprirodne koalicije, ne mogu doneti ništa dobro Vojvodini, izjavio je danas predsednik Pokrajinske vlade i lider DS Bojan Pajtić

Lideri SNS i Saveza vojvođanskih Mađara Aleksandar Vučić i Ištvan Pastor postigli su juče saglasnost oko ideje da se u Vojvodini formira >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << koncentraciona vlada svih stranaka, koja bi imala oročeni mandat.

"Ne vidim da bi ulazak SNS u vlast doneo bilo šta dobrog Pokrajini, naprotiv", rekao je Pajtić Tanjugu.

U DS, dodao je on, ističu da je republička vlast koju predvodi SNS podbacila i da nema rezultata što je, kako je dodao, vidljivo i kada je reč o stranim investicijama, ekonomskim problemima i izgradnji pravne države.

" Mi ne mislimo da bi politički neprirodne koalicije mogle doneti bilo šta dobrog građanima. Takve koalicije nemaju svest o tome u kom pravcu se kreću, pošto svaka ima neku drugu viziju", rekao je Pajtić.

On je dodao da nigde u Evropi nije moguće čuti to da će republička vlada sarađivati sa regionalnom ukoliko se promeni politička struktura, odnosno, ukoliko iste stranke koje su na centralnom nivou vlasti budu i na regionalnom.

"Ustavna, zakonska i politička obaveza svih onih koji imaju neku odgovornost u ovoj zemlji je da sarađuju na svim nivoima vlasti, nezavisno od toga da li im se dopada neka politička konstelacija", navodi Pajtić.

On je napomenuo i to da građani u Vojvodini plaćaju poreze ovoj državi i, kako je rekao, zaslužuju istu podršku i tretman bez obzira na to ko je u pokrajini na vlasti.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.