Ukrupnjavanje opozicije pred opšte izbore u BiH: Šukalovi naprednjaci prilaze PDP

Izvor: Blic, 18.Mar.2017, 18:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrupnjavanje opozicije pred opšte izbore u BiH: Šukalovi naprednjaci prilaze PDP

Lideri stranke Napredna Srpska Adam Šukalo i Goran Đorđić dogovorili su s rukovodstvom PDP pripajanje NS partiji koju predvodi Branislav Borenović, saznaje „EuroBlic“.

Izvori našeg lista otkrivaju da je u nedelju zakazano održavanje vanredne Skupštine Napredne Srpske, na kojoj bi, između ostalog, trebalo da budu dogovoreni detalji u ulasku kompletnog članstva NS u PDP.

- Intenzivni pregovori o utapanju NS u PDP vode se već nekoliko meseci. Iako su  ranije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << postojali određeni kontakti između Šukala i Đorđića sa SDS o mogućem pristupanju članstva NS najvećoj opozicionoj partiji u RS, od toga na kraju nije bilo ništa. Naime, u SDS nisu želeli da bilo šta „utvrdo“ dogovoraju s drugim opozicionim partijama do završetka unutarstranačkih izbora u toj stranci, koji bi trebalo da se održe krajem maja ove godine – objašnjavaju naši sagovornici.

Oni dodaju da bi, prema dogovoru, predsednik i potpredsednik NS Adam Šukalo i Goran Đorđić trebalo da odmah nakon fuzije sa PDP dobiju mesto u članstvu Glavnog odbora PDP, kao i obećanje da će njih dvojica biti stavljeni na izborne liste te stranke na sledećim opštim izborima.

Lider Napredne Srpske Adam Šukalo za „EuroBlic“ je potvrdio da će Skupština NS na kojoj bi, prema njegovim rečima, trebalo da bude razgovarano o ukrupnjavanju opozicije biti održana u nedelju.

- Tačno je da se pregovori o fuziji NS sa PDP nalaze u poodmakloj fazi i da je ukrupnjavanje opozicije jedan od ciljeva za koje se naša stranka zalaže. Na našoj stranačakoj skupštini iznećemo takav predlog i verujem da ćemo za tako nešto dobiti podršku svih stranačkih organa – kaže Šukalo.

Pregovori s NDP

Pored već dogovorenog ujedinjena Napredne Srpske i PDP, podsećamo da je “EuroBlic” pre dvadesetak dana objavio da PDP vodi intenzivne pregovore o ujedinjenju i sa strankom koju predvodi Dragan Čavić.

Generalni sekretar PDP Miroslav Brčkalo tada nam je rekao da je o fuziji PDP i NDP razgovarao sa zamenikom predsednika NDP Krstom Jandrićem.

- PDP je otvoren za razgovore sa svim političkim strankama iz opozicije kako bi što snažnije nastupili na sledećim izborima – izjavio je Brčkalo.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.