Ukinut pritvor Aleksandru Jovičiću, dobija nanogicu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jul.2021, 06:36

Ukinut pritvor Aleksandru Jovičiću, dobija nanogicu

Viši sud u Beogradu ukinuo je danas pritvor bivšem predsedniku beogradske opštine Palilula i funkcioneru Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandru Jovičiću (34), i odredio mu kućni pritvor sa elektronskim nadzorom (nanogicu), saznaje Tanjug.

Jovičić je bio uhapšen 1. juna i u pritvoru Okružnog zatvora je bio do danas.

Protiv njega i još sedmoro okrivljenih Više javno tužilaštvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vodi istragu zbog sumnje da su omogućavali nelegalne gradnje u toj opštini.

Jovičić se sumnjiči da je uticao na odgovorno lice za inspekcijske poslove na opštini Palilula V.D. da dalje utiče na građevinske inspektore da zloupotrebom položaja omoguće izgradnju objekata bez građevinske dozvole, kao i da je od investitora za navedene objekte protivpravno prisvojio 28,8 miliona dinara.

On se tereti za krivično delo trgovina uticajem u saizvršilaštvu sa D. V. (43).

Za krivično delo zloupotreba službenog položaja terete se građevinski inspektori M. M. (63), Z. R. (68), Đ. R. (62), Z. P. (62), G. P. (52) i D. L. (55), dok se, pored navedenog, osumnjičeni G. P. i D. L. terete i za krivično delo falsifikovanje službene isprave.

Oni se sumnjiče da su zloupotrebom položaja omogućili zaštitu od strane inspekcijskih organa GO Palilula od rušenja za njihove nelegalno izgrađene objekte.

Nakon što su u zapisnicima i rešenjima koje je donela građevinska inspekcija, uneli neistinite podatke u vezi sa objektima, prosledili su ih na ozakonjenje, suprotno Zakonu o ozakonjenju objekata, saopštio je MUP nakon hapšenja osumnjičenih.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Odluka o pritvoru Jovičiću

Izvor: B92, 30.Jul.2021

Viši sud u Beogradu danas odlučuje o produženju pritvoa bivšem predsedniku opštine Palilula i funkcioneru Srpske napredne stranke Aleksandru Jovičiću...On se se sumnjiči sa još sedmoro okrivljenih za omogućavanje nelegalne gradnje u toj beogradskoj opštini...Njemu pritvor ističe u nedelju,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.