Ubedljiva pobeda SNS na ponoljenim izborima

Izvor: juGmedia, 05.Maj.2016, 10:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubedljiva pobeda SNS na ponoljenim izborima

VRANJESrpska napredna stranka osvojila je najviše glasova na ponovljenim izborima za republički i lokalni parlament, pokazuju podaci biračkog odbora sa biračkog mesta broj 24 u OŠ „Dositej Obradović“.

Prema recima Branimira Stevanovica, predsednika birackog odbora na ovom glasackom mestu broj izašlih od oko 1.700 upisanih biraca je 730.
>> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << />
Srpska napredna stranka, koja se na listama nalazila pod rednim brojem jedan osvojila je 442 glas na izborima za odbornike u Skupštini grada, dok je druga Socijaldemokratska stranka sa  99 glasova.Lista „Za naše Vranje“ dobila je 38 glasova,nekoliko više od Jedinstvene Srbije koja ima 33, i Socijalisticke partije Srbije za koju je glasalo 32 biraca.Demokratska stranka osvojila je 30 glasova, „Gradani i gradanke Srbije“ 23, koalicija Dveri – DSS 9, a Srpsku radikalnu stranku glasalo je šest biraca.

Gradani su odlucujuci o  novom sazivu u republickoj Skupštini najvece poverenje poklonili takode Srpskoj naprednoj stranci koja 492 glasa, a na drugom mestu sa 62 glasa nalazi se Socijalisticka partija Srbije koja ima tri glasa više od Koalicija „Dveri-DSS“. Socijaldemokratska partije je sakupila 30 glasa, Srpska radikalna stranka 27 dok su ostale stranke daleko ispod njih.

Na ovom biralištu registrivano je 15 nevažecih listica.

Biračko mesto u Tesovištu

U Gradsku izbornu komisiju stigli su glasacki listici sa biračkog mesta 99 u Tesovištu, gde je od 143 upisana birača glasalo 65.

Birači su za izbor odbornika u Skupštini grada najviše glasali listu „Gradani i Gradanke Srbije“ koja ima 21 glas, što je jedan glas više od Socijaldemokratske stranke koja ima 20.Izborna lista „Aleksandar Vucic – Srbija pobeduje“ dobila je 17 glasova, Demokratska stranka 2, a „Za Naše Vranje – Zelena stranka“ 5.

 Gornji Vrtoguš

Prema podacima Gradske izborne komisije, na biračko mesto 65 u Gornjem Vrtogošu, od upisanih 679 lica, glasalo je 366. Za SNS se opredelilo 269 birača, za SPS 20, izborna lista Dveri – DSS je dobila 46 glasova, SRS 14, izborna lista Za pravednu Srbiju – Demokratska stranka 5, izborna lista Boris Tadic, Cedomir Jovanovic 4. Levica Srbije, Muamer Zukorlic i Ruska stranka imaju po jedan glas, dok je pet listića proglašeno nevažecim.

(Kraj)mig
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.