POSLANICI ODLUČILI: Ana Brnabić je nova predsednica Narodne skupštine Republike Srbije

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Mar.2024, 11:24

POSLANICI ODLUČILI: Ana Brnabić je nova predsednica Narodne skupštine Republike Srbije

Nakon duge rasprave
Poslanici Skupštine Srbije raspravljali su i juče o predlogu da predsednik Skupštine Srbije bude potpredsednica Srpske napredne stranke (SNS) i dosadašnji premijer Srbije Ana Brnabić, a sednica je trajala šest sati. Poslanik Vladimir Orlić je podsetio da je 1,8 miliona glasova na decembarskim izborima dobila izborna lista "Aleksandar Vučić Srbija ne sme da stane", što je značilo i najveći broj mandata.
Na dnevnom redu konstitutivne sednice je i izbor potpredsednika Narodne skupštine, imenovanje generalnog sekretara, izbor članova radnih tela, izbor članova stalnih parlamentarnih delegacija u međunarodnim institucijama.
- Ne razumem zašto...
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.