UNS: Prestati sa ugrožavanjem novinara i medija

Izvor: RTS, 04.Apr.2019, 13:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UNS: Prestati sa ugrožavanjem novinara i medija

Udruženje novinara Srbije poziva sve aktere na političkoj sceni da ne vređaju novinare, da im ne prete i da prilikom protestnih manifestacija poštuju autonomiju i integritet medija. NUNS osudio svaki postupak političara kojim se novinari vređaju ili ometaju u obavljanju svog posla.
Kako je potvrđeno UNS-u, danas su ispred Skupštine grada pri pokušaju lidera Saveza za Srbiju (SzS) da uđu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u zgradu, psovani novinari, a novinarka TV Prve Jovana Jovančić nazvana je "SNS botom".
UNS poziva organizatore protesta, zakazanog za subotu protiv televizije Pink, da omoguće rad novinarima, ne ugrožavaju bezbednost izveštača sa tog skupa i ne ponove neprihvatljivo ponašanje koje se desilo 16. marta prilikom upada u RTS.
UNS ističe da svako ima pravo da bude nezadovoljan radom novinara, ali da niko nema pravo da ih uznemirava i vređa, da im preti i da sprovodi pritisak na slobodu medija.
Nezavisno udruženje novinara Srbije osudilo je svaki postupak političara kojim se novinari vređaju ili ometaju u obavljanju svog posla.
"Niko, posebno ne predstavnici vlasti ili opozicije, nema pravo da se u komunikaciji sa novinarima služi pretnjama, uvredama ili psovkama. Pravo na nezadovoljstvo i kritiku nečijeg izveštavanja nikako ne podrazumeva zastrašivanje, vređanje i omalovažavanje", naveo je NUNS u saopštenju. 
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

UNS: Učesnici u protestima da se uzdrže od nasilja, posebno prema novinarima

Izvor: RTV Pink, 04.Apr.2019

Novinarska i medijska udruženja danas su povodom najavljenih protesta ispred zgrade televizije Pink podsetila građane da imaju puno pravo da svoje nezadovoljstvo društvenom ili političkom situacijom u zemlji iskazuju mirnim protestima, uključujući i proteste ispred medija čijim su izveštavanjem...

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.