U vladi SNS–DS nema mesta za socijaliste?

Izvor: RTS, 24.Maj.2012, 16:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U vladi SNS–DS nema mesta za socijaliste?

Ne znam zašto bi SPS–PUPS–JS bila deo koalicije Demokratske stranke i Srpske napredne stranke ako se one budu dogovorile o parlamentarnoj većini i formiranju vlade, naveo lider SPS-a Ivica Dačić.

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić rekao je da ne zna zašto bi SPS–PUPS–JS bila deo koalicije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Demokratske stranke i Srpske napredne stranke, ako se one budu dogovorile o parlamentarnoj većini i formiranju vlade.

"Zašto bi mi bili deo te vlade," prokomentarisao je Dačić pitanje novinara .

Odgovarajući na pitanje da li u toj koaliciji (SNS i DS) ima mesta za SPS Dačić je rekao "Srećan put. Srećan put bez povratka".

On je, prilikom obilaska poplavljenih područja u Gadžinom Hanu, rekao da postoji više načina za formiranje koalicije DS i SNS.

Lider socijalista naglasio je da se ne žali, ali da samo traži da se krivica zbog vremena koje se gubi za formiranje vlade ne prebacuje na njega.

"Taj proces diktiraju SNS i DS, a koalicija SPS–PUPS–JS odazvaće se na svaki poziv za formiranje vlade," rekao je Dačić.

Lider socijalista je još jednom naglasio da koalicija na čijem je čelu ostaje pri ranije postignutom načelnom dogovoru sa DS-om o formiranju većine.

Prema njegovim rečima, DS treba da se izjasni o tome da li to želi i kada će razgovori biti nastavljeni, ko će biti njihov kandidat za premijera i ko treba da čini tu paralmentarnu većinu.

SNS, rekao je Dačić, uopšte nije izrazio želju niti je bilo predloga da pravi vladu sa SPS-om.

Komentarišući današnji susret sa ministrom spoljnih poslova Slovačke Miroslavom Lajčakom, Dačić je rekao da se izaslanik šefice evropske diplomatije nije izjašnjavao ko treba, a ko ne treba da uđe u buduću vladu.

Dačić je rekao da je Lajčak više došao da sasluša mišljenje dve najveće stranke.

"I da se izjašnjavao o tome, na mene to nema nikakvog uticaja", rekao je lider socijalista.

Dačić je naglasio da o formiranju buduće vlade "sigurno ne odlučuje EU nego se o tome odlučuje u Srbiji".

"Priču u javnosti da DS i SNS neko ucenjuje je izmišljena i služi im samo kao alibi što se o formiranju vlade još uvek ne razgovara", rekao je Dačić.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.